سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گلچین مطالب اینترنتی
 
قالب وبلاگ
آخرین مطالب

تفاوت قند طبیعی و قند مصنوعی برای بدن


 

  • تفاوت قند طبیعی و قند مصنوعی برای بدن

    891018

    11 مرداد 1398 - 12:52

    2673 

    برترین‌ها: اگر عادت داشته باشید معمولا برچسب روی محصولات غذایی را چک کنید پس حتما متوجه شده‌اید که گاهی اسم‌های عجیب و غریبی روی لیست ترکیبات مواد غذایی وجود دارد که انگار هر روز بیشتر هم می‌شود. اما واقعا «قند افزوده» و «قند اضافی» در برچسب‌های محصولات غذایی به چه معناست؟ آیا چیزی است که برای ما مضر است؟

    «قند طبیعی» و «قند افزوده» یعنی چه؟

    به زبان ساده، قند افزوده به هر قندی گفته می‌شود که به اندازه‌ای به غذا اضافه می‌شود، در حالی که قند طبیعی، قندی است که به طور طبیعی در غذا وجود دارد.

    قند‌های طبیعی همان قند‌هایی هستند که در تمام میوه‌ها (تازه، منجمد، خشک شده، کنسروی)، خیلی از محصولات لبنی (مانند شیر و ماست)، برخی از سبزیجات (مانند سیب زمینی شیرین و ذرت) و آبمیوه‌ها و آب سبزیجات وجود دارند. این قند‌ها بخش طبیعی و ذاتی غذا هستند و کسی آن‌ها را اضافه نکرده است.

    آیا بدن ما می‌تواند تفاوت قند طبیعی و قند مصنوعی را تشخیص بدهد؟

    اما قند افزوده، قند‌هایی هستند که حین فرایند تولید، ساخته یا به مواد غذایی افزوده می‌شوند. این قند‌ها گاهی به شکل خالص خود به عنوان عناصری که برای آماده سازی خمیر کیک‌ها و کلوچه‌ها کاربرد دارند ظاهر می‌شوند و یا برای طعم و مزه دادن به محصول، مثلا اوتمیل صبحانه به کار برده می‌شوند. قند‌های افزوده معمولا در غذا‌های بسته بندی یا نان و شیرینی، تحت نام‌های بخصوص و فُرم‌های کمتر شناخته شده وجود دارند. این نام‌ها شامل تقریبا هر چیزی می‌شوند که کلمه «شیره» در آن بکار رفته است، مثلا شیره ذرت، شیره مالت، و شیره ذرت با فروکتوز بالا، یا هر نامی که به پسوند «اوز» ختم می‌شود مانند دکستروز، فروکتوز، گلوکز، لاکتوز، مالتوز، ساکروز و تره هالوز.

    شما می‌توانید قند اضافه را در تمام محصولات شیرین و غیرشیرین ِ اغلب مورد استفاده‌ای که تصورش را هم نمی‌کنید جزو شیرینی‌ها باشند بیابید مانند بستنی، غلات صبحانه، آبنبات، مافین، نان، سس سالاد، بیسکوئیت، سس پاستا و .... به غیر از میوه‌ها و سبزی‌های تازه و برخی از محصولات لبنی، بیشتر محصولات ِ حاوی قند، در واقع حاوی مقداری قند طبیعی و مقداری قند افزوده هستند. خیلی به ندرت پیش می‌آید شما چیزی به دست‌تان برسد که برای بهتر کردن طعم و مزه‌ی آن، چیزی به آن اضافه نکرده باشند.

    مثلا گرانولا ممکن است دارای مقداری قند طبیعی گرفته شده از کشمش یا خرما همراه با مقداری قند افزوده برای شیرین کردن طعم جوی داخل آن باشد. سس گوجه فرنگی حاوی قند طبیعی گوجه فرنگی و اغلب مقداری قند سفید برای خنثی کردن اسیدیته‌ی طبیعی گوجه فرنگی است. یک ماست توت فرنگی حاوی قند طبیعی موجود در شیر و قند میوه (توت فرنگی) است و قند افزوده (مانند شیره ذرت) است. شما باید بفهمید محصولی که مصرف می‌کنید چقدر قند طبیعی و چقدر قند افزوده دارد، به همین دلیل است که برچسب محصولات غذایی اهمیت زیادی دارد.

    خوب است بدانید در بیشتر موارد، شما قرار نیست نسبت به انواع فراوان شیرین کننده‌ها که در محصولات نان و شیرینی وجود دارد باخبر شوید. جایگزین‌های قند که در آزمایشگاه‌ها تولید می‌شوند (مانند ساخارین و سوکرالوز) یا از طبیعیت گرفته می‌شوند (مانند گیاه استویا یا میوه مانک) از جهت ساختار شیمیایی و تاثیری که روی بدن دارد، کاملا با هم متفاوت‌اند. این نوع قند‌ها مانند قند‌های افزوده به غذا‌ها و نوشیدنی‌ها اضافه می‌شوند تا به آن‌ها طعم و مزه بدهند، اما قند یا ارزش غذایی کلی غذا را تغییر نمی‌دهند. این قند‌ها از مولکول‌های قند تشکیل نشده‌اند و حاوی کالری بسیار اندکی هستند. ما در مورد الکل قند‌ها صحبت نمی‌کنیم (مانند سوربیتول یا زایلوتول)، زیرا این مواد هرچند که مانند قند، مزه‌ی شیرینی دارند، اما در بحث ما جایی ندارند، چون در واقع قند نیستند.

    آیا قند‌های متفاوت، تاثیرات متفاوتی روی بدن ما دارند؟

    حالا که دانستید قند طبیعی و قند افزوده چیست شاید این سوال برای شما مطرح شود که آیا برای بدن فرقی هم می‌کند شما چه نوع قندی مصرف کنید؟ از جنبه‌ی علم تغذیه، ما هر دو قند را اساسا یکی می‌دانیم. بدن ما نمی‌تواند تفاوت قند طبیعی و قند افزوده را تشخیص بدهد، زیرا از جهت ساختار شیمیایی، این دو نوع قند تفاوتی با هم ندارند.

    از لحاظ مولکولی، دو نوع قند اصلی وجود دارد و بیشتر مواد غذایی حاوی هر دو نوع قند هستند. اولین نوع، مونوساکارید‌ها یا مولکول‌های تک قندی هستند که شامل فروکتوز، گالاکتوز و گلوکز می‌شوند. این قند‌ها مستقیما بعد از اینکه آن‌ها را می‌خورید وارد جریان خون‌تان می‌شوند. نوع دوم نیز دی ساکارید‌ها هستند که دو مولکول تک قند با هم جفت شده‌اند: ساکروز یا قند و شکر سفره (گلوکز + فروکتوز)، لاکتوز یا قند شیر (گلوکز + گالاکتوز) و مالتوز یا قند مالت (گلوکز + گلوکز). این قند‌ها فورا توسط کبد به مولکول قند‌های ساده تجزیه شده و سپس وارد جریان خون می‌شوند، بنابراین معمولا کمی آهسته‌تر قند خون را بالا می‌برند.

    آیا بدن ما می‌تواند تفاوت قند طبیعی و قند مصنوعی را تشخیص بدهد؟

    تمام قند‌های طبیعی و افزوده‌ای که ما می‌خوریم، فقط ترکیباتی از این مولکول‌ها هستند. چیزی که ما آن را قند طبیعی می‌نامیم، به خودی خود سالم‌تر از قند‌های افزوده نیستند. گلوکزی که به طور طبیعی در انگور وجود دارد، همان گلوکزی است که در قند قندان روی میزتان موجود است؛ بنابراین هر چند ما میان قند طبیعی و قند افزوده، تفاوت قائل می‌شویم، اما بدن ما نمی‌تواند میان یک مولکول فروکتوز، گلوکز، ساکروز و یا هر مولکول قند دیگری که مصرف می‌کنیم تمایزی قائل شود. ما همه‌ی این قند‌ها را به یک شیوه گوارش می‌کنیم.
    اما صبر کنید؛ در مورد قند «طبیعی افزوده» چطور؟ مثلا عسل و شهد آگاو؟ هرچند کلمه‌ی «طبیعی» ممکن است خوب و سالم به نظر برسد، اما در واقع چنین معنی نمی‌دهد.

    مطمئنا برخی از عناصری که ما آن‌ها را به عنوان «قند افزوده» طبقه بندی می‌کنیم نسبت به سایر عناصر، کمتر تصفیه شده‌اند و تا حدودی در طبیعت به صورت اصل خود وجود دارند، مثلا شیره افرا. قند‌های افزوده می‌توانند از غذا‌هایی که به طور طبیعی قند دارند و کنستانتره شده‌اند نیز استخراج شوند، مثلا نکتار هلو یا نکتار گلابی.

    اما مولکول‌های قند موجود در یک قاشق غذاخوری عسل، نسبت به مولکول‌های قند موجود در یک قاشق غذاخوری شکر سفید، برتری ندارند. قند‌های طبیعی از نظر شیمیایی، همان تاثیررا روی بدن دارند که شکر سفید روی بدن می‌گذارد. ضمنا شما می‌توانید بگویید همه‌ی قند‌ها از جهاتی «طبیعی»‌اند، با توجه به اینکه به هر حال از چیزی گرفته می‌شوند که در طبیعت وجود دارد؛ بنابراین کلمه‌ی «طبیعی» هرچند خوب و جذاب به نظر می‌رسد، اما در محتوا به این خوبی‌ها هم نیست!

    اگر تعجب می‌کنید که پس چرا مکررا در مورد مضرات شیره ذرت با فروکتوز بالا (HFCS) گفته می‌شود باید بدانید که ارزش نگران کردن شما را ندارد! HFCS نسبت به شیره ذرت معمولی، فروکتوز بالایی به نسبت گلوکزش دارد که آن را بسیار شبیه ساکروز یا قند معمولی می‌کند، و ضمنا منبع مقدار زیادی از قند‌های افزوده در غذا‌های بسته بندی شده است. اما هنوز هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نشان بدهد فروکتوز یک مونوساکارید بدتر نسبت به سایر انواع قند‌ها برای بدن ماست.

    مطالعه‌ای در سال 2013 نشان داده که HFCS و ساکاروز عملکرد نسبتا مشابهی در بدن دارند و نتیجه گرفته شد که یافته‌هایی مبنی بر خطرناک‌تر یا مضرتر بودن یکی نسبت به دیگری از جهت ریسک بیماری‌ها یا متابولیسم وجود ندارد. مشکل غذا‌های حاوی HFCS به فُرم قندی که در آن وجود دارد مربوط نمی‌شود، بلکه مسئله، مقدار این قند است، زیرا چنین محصولات غذایی معمولا دارای مقدار بسیار زیادی قند هستند و ارزش غذایی هم ندارند.

    مطالعه‌ای در سال 2018 دریافت هرچند مصرف فروکتوز به طور کلی تاثیرات بدی بر قند خون ندارد، اما نوشیدنی‌های حاوی فروکتوز مانند نوشابه‌های گازدار، به دلیل کالری زیادی که دارند، برای سلامتی مضر محسوب می‌شوند. اگر نگران مصرف قند در رژیم غذایی‌تان هستید، برچسب محصولات غذایی را چک کنید تا ببینید چه مقدار قند در محصول وجود دارد. این کار، مفیدتر از حساس شدن نسبت به ترکیبات و نوع قند موجود در ماده‌ی غذایی است.

    آیا باید نسبت به قند اضافی در غذا‌های بست بندی شده دقیق باشید؟

    حتی اگر بدن شما نتواند تفاوت میان یک مولکول قند گرفته شده از موز را با یک مولکول قند گرفته شده از یک کیک شکلاتی تشخیص بدهد، پس چرا شما باید به تفاوت این دو اسم روی برچسب محصول اهمیت بدهید؟ سوال خوبی است. به نظر می‌رسد از آنجایی که برای بدن ما قند، قند است پس نیازی به توجه به اسم این قند‌ها روی برچسب محصول نیست. اگر سعی دارید به هر دلیلی مصرف قندتان را محدود کنید، فرقی نمی‌کند از چه منبعی باشد به هر حال باید به مقدار گِرم کلی قند موجود توجه کنید.

    اما این دلیل نمی‌شود که اسم «قند اضافی» لزوما بیفایده باشد. محصولات غذایی که میزان قند اضافی‌شان بسیار زیاد است، بسیار هم فرآوری شده‌اند، یعنی این احتمال بسیار زیاد است که سایر مواد مغذی مهم‌شان طی فرآوری، از بین رفته باشد تا طعم نهایی محصول برای مصرف کننده، شیرین‌تر، مطلوب‌تر و جذاب‌تر باشد.

    آیا بدن ما می‌تواند تفاوت قند طبیعی و قند مصنوعی را تشخیص بدهد؟

    از سویی دیگر، غذا‌هایی که فقط حاوی قند‌های طبیعی‌اند معمولا مواد مغذی مفید دیگری هم دارند مانند فیبر، پروتئین و ویتامین‌ها و مواد معدنی؛ و این مواد مغذی مهم می‌توانند بر نحوه‌ی واکنش بدن نسبت به قند موجود در غذا اثر بگذارند. یک آبنبات با طعم میوه را با یک گلابی مقایسه کنید، هر کدام 10 گرم قند دارند. اما فیبر موجود در گلابی (همان فیبری که در آبنبات وجود ندارد) می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی شما داشته باشد، مثلا تنظیم گوارش، افزایش احساس سیری و کاهش سرعت تجزیه‌ی و جذب قند توسط جریان خون؛ بنابراین با وجود اینکه شما مقدار یکسانی قند از هر دو نوع غذا دریافت می‌کنید، اما این قند‌ها اثر مشابهی بر بدن شما ندارند و وقتی که گلابی می‌خورید، بیشتر احساس سیری می‌کنید و قند خون‌تان هم زود بالا نمی‌رود. نوسانات قند خون هر چه تدریجی‌تر باشند، انرژی بدن‌تان را به طور یکنواخت‌تری تامین می‌کنند و مخصوصا برای افرادی که به دنبال سطح ثابتی از قند خون هستند، مثلا افراد مبتلا به دیابت نوع دوم، مفیدترند.

    محصولاتی که بیشتر قند افزوده دارند معمولا غلظت قند آن‌ها نسبت به چیزی مانند یک عدد میوه، خیلی بیشتر است و همین باعث می‌شود بدون اینکه متوجه شوید، به راحتی قند بسیار زیادی وارد بدن‌تان کنید. مثلا وقتی نوشابه‌ای را سر می‌کشید، خیلی راحت و به یک باره 40 تا 50 گرم قند وارد بدن خود می‌کنید. اما دریافت 40 یا 50 گرم قند از طریق شیر یا میوه، مستلزم این است که مقدار خیلی بیشتری شیر بنوشید یا میوه بخورید.

    اما به یاد داشته باشید که فقط مصرف قند طبیعی همیشه هم بهترین راه برای کمتر مصرف کردن خوراکی‌های شیرین نیست. مثلا آبمیوه را در نظر بگیرید؛ یک فنجان آبمیوه‌ی صد در صد طبیعی، مقدار قابل توجهی قند دارد و قند افزوده هم محسوب نمی‌شود، اما با مصرف آن، قند بسیار زیادی وارد بدن‌تان می‌کنید.

    یعنی با مصرف این آبمیوه، 25 گرم قند طبیعی دریافت می‌کنید و واکنشی که بدن‌تان به آن نشان می‌دهد هیچ تفاوتی با 25 گرم قند دریافت شده از طریق نوشابه ندارد.

    کلام آخر اینکه با مصرف غذا‌هایی که فقط یا بیشتر، قند‌های طبیعی دارند، بهتر می‌توانید مواد مغذی مفید دریافت کنید و در ازای آن، تاثیر کمتری از قند موجود در غذا بگیرید. پس بهتر است تمرکزتان را روی ارزش غذایی یک ماده‌ی غذایی قرار دهید تا نوع قند آن.

    منبع: self


دو نوع رژیم غذایی برای کودکان چاق!


 

  • دو نوع رژیم غذایی برای کودکان چاق!

    891474

    12 مرداد 1398 - 08:12

    2210 

    برترین‌ها: در طول چند سال اخیر، تعداد کودکان مبتلا به چاقی و اضافه وزن به طور چشمگیری افزایش یافته است. به دنبال این مسئله بسیاری از والدین در جستجوی راه حل‌های رژیمی برای کودکان خود هستند تا از بیماری‌های قلبی، دیابت، آسم و حتی تبعیض اجتماعی در آینده جلوگیری کنند. به همین دلیل چند پیشنهاد رژیمی برای کودکان دارای اضافه وزن می‌تواند کمک کننده باشد.

    دو رژیم غذایی برای کودکان چاق!

    با عادت‌های سالم به چاقی کودک کمک کنید

    برای آنکه بهترین نتیجه را برای کودکان چاق یا دارای اضافه وزن داشته باشید، باید کالری دریافتی‌شان را با رژیم غذایی مناسب متعادل کنید. رژیم غذایی باید بر مصرف میوه، سبزی و غلات پایه‌گذاری و از مصرف مواد غذایی فرآوری و تصفیه شده جلوگیری شود. این نکته نیز اهمیت دارد که لبنیات مصرفی از دسته کم‌چرب خریداری شوند، مصرف گوشت قرمز کاهش یابد و به جای آن از گوشت‌های دارای چربی کمتر مثل مرغ و ماهی استفاده شود. حبوبات نیز در دسته دیگری از ترکیبات غذایی قرار دارند که برای رژیم غذایی کودکان دارای اضافه وزن ضروری است چرا که منبع غنی از پروتئین به شمار می‌رود.

    تمام مواد غذایی باید به میزان متعادل مصرف و از مصرف یک‌باره کالری زیاد جلوگیری شود. بدون شک مصرف قند و چربی اشباع شده نیز باید کاهش یابد. یکی از نکات اصلی در رژیم غذایی کودکان چاق این است که باید آن‌ها را از مصرف نوشیدنی‌های دارای قند و خوراکی‌های پخته شده تجاری دور نگه دارید.

    حقیقت آن است که بیشتر کودکان مصرف زیاد سبزی و حبوبات را دوست ندارند و همین نکته آن را به یکی از مشکلات موجود در این نوع رژیم‌ها تبدیل می‌کند. پیدا کردن دستور پخت غذا با روشی که سالم‌تر و در عین حال باب میل کودک باشد، چندان دشوار نیست. این دستور‌ها شامل دسته‌ای از مواد غذایی می‌شوند که به دریافت مواد مغذی مورد نیاز کودک کمک می‌کنند. البته به یاد داشته باشید که عادت‌های سالم را هم در زندگی فرزند خود وارد کنید.

    دو رژیم غذایی برای کودکان چاق!

    منوی شماره 1

    صبحانه: اگر قرار است برای صبحانه لبنیات مصرف کنند، باید از انواع بدون چربی باشد. می‌توانید نان تست غلات با کمی روغن زیتون و آبمیوه طبیعی را هم برای صبحانه کودک در نظر بگیرید.

    ناهار: یک سالاد سبز با تخمه و سبزیجات انرژی و پروتئین مورد نیاز را تأمین می‌کند. می‌توانید پاستا با سبزیجات و ماهی گریل شده را هم برای وعده ناهار آماده کنید. برای دسر مهم است که میزان مصرف قند کاهش یابد، پس می‌توانید از میوه و ماست بدون چربی استفاده کنید.

    میان وعده: میان وعده عصرانه کودک نباید چندان سنگین باشد. یک بشقاب میوه یا یک کاسه کورن فلکس با شیر کم‌چرب برای کودکتان مناسب است.

    شام: برای پایان روز، سبزیجات بیشتری را همراه پوره سیب زمینی یا مرغ پخته شده به رژیم غذایی کودکتان اضافه کنید. به عنوان دسر هم می‌توانید موز یا هلو را در اختیار او قرار دهید.

    دو رژیم غذایی برای کودکان چاق!

    منوی شماره 2

    صبحانه: برای آغاز روز اسموتی میوه به همراه شیر کم‌چرب، نان تست غلات و مربای کم شیرین پیشنهاد می‌شود. ماست بدون چربی نیز یکی دیگر از گزینه‌های جایگزین برای شیر است. اگر ترجیح می‌دهید کمی طعم شور به صبحانه اضافه کنید، می‌توانید نان تست با آووکادو، روغن زیتون و نمک را آماده کنید. در این صورت چربی سالم را به رژیم غذایی او وارد کرده‌اید.

    ناهار: برنج قهوه‌ای با سبزیجات و قارچ، نخود فرنگی، سیب زمینی یا سوپ کدو می‌تواند سبزیجات روزانه کودکتان را در اختیار او قرار دهد. اگر از نان برشته برای سرو سوپ و سالاد استفاده کنید، اشتها برانگیزتر می‌شود.

    میان وعده: در وسط ساعات عصر، برای میان وعده کودک از میوه و لبنیات بدون چربی استفاده کنید. برای آنکه کودک را در مصرف این رژیم غذایی ترغیب کنید، گزینه دیگر پیشنهادی نان تست و شکلات تلخ یا پنیر خامه‌ای سبک (کم‌چرب) و عسل است. این مواد غذایی قند کافی را در اختیار کودک قرار می‌دهد و مقدار قند اضافه‌ای هم در بدن باقی نمی‌گذارد.

    شام: برای این وعده می‌توانید از سالاد پاستا با میوه، مارچوبه کبابی یا پنیر موزارلا و گوجه فرنگی استفاده کنید.

    نکات جانبی برای رژیم غذایی کودکان چاق

    نکته مهم در رابطه با رژیم غذایی کودکان چاق و دارای اضافه وزن کاهش دریافت قند است. همچنین باید کودک خود را از خوردن سریع غذا یا مصرف مواد غذایی آماده کارخانه‌ای منع کنید. سعی کنید اجازه ندهید در زمانی که حواسشان به مورد دیگری است، خوراکی یا غذا بخورند. برای مثال در حین تماشای تلویزیون نباید دسر و خوراکی در دسترسشان قرار داشته باشد. همیشه کودک خود را به انجام تمرینات فیزیکی و ورزش تشویق کنید.

    منبع: steptohealth


نیاز‌های تغذیه‌ای مادر در دوران شیردهی


 

  • نیاز‌های تغذیه‌ای مادر در دوران شیردهی

    892345

    12 مرداد 1398 - 10:10

    1656 

    روزنامه جام‌جم: از همان لحظه که مادر ضربان قلب و حرکت‌های جنین را حس می‌کند، جانش به جان او بند می‌شود. نخی نامرئی مادر را برای ابد به فرزند متصل می‌کند. این ارتباط، ابعاد مختلفی دارد که در دوره بارداری و شیرخوارگی نوزاد، بعد تغذیه آن یکی از ابعاد پررنگ ماجراست.

    به‌همین دلیل تغذیه مادر در دوران بارداری و شیردهی از دو منظر از اهمیتی ویژه برخوردار است؛ نخست این‌که با تغذیه نوزاد، ذخایر بدنی مادر دچار مشکل نشود و دوم این‌که نیاز‌های تغذیه‌ای نوزاد به بهترین شکل تامین شود. از آنجا که از سیزدهم تا نوزدهم مرداد، هفته جهانی تغذیه با شیر مادر نامگذاری شده‌است، این مناسبت‌ را بهانه کردیم و درباره نیاز‌های تغذیه‌ای مادر در دوران شیردهی با دکتر مجید حاجی‌فرجی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صحبت کردیم که در ادامه می‌خوانید.

    نیاز‌های تغذیه‌ای مادر در دوران شیردهی

    «در دوره بارداری، کودک از ذخایر بدنی مادر تغذیه می‌کند. به همین دلیل با تغذیه مناسب باید ذخایر بدنی مادر پربار شوند تا به سلامت مادر و جنین آسیب وارد نشود. این نکته به‌ویژه درباره مادرانی که تجربه چند بارداری را داشته‌اند، بسیار مهم است» دکتر حاجی‌فرجی اضافه می‌کند: افزایش حجم غذا راه مناسبی برای جبران کمبود منابع غذایی نیست. در دوره بارداری در مقایسه با شرایط عادی فقط باید تا 250 کیلوکالری افزایش میزان کالری دریافتی وجود داشته باشد و بیش از این مقدار مجاز نیست.

    کالری را بالا نبرید

    مشابه دوران بارداری، گاهی افزایش حجم غذای مصرفی در دوره شیردهی هم اتفاق می‌افتد که دکتر حاجی‌فرجی در این‌باره توضیح می‌دهد: بالا رفتن حجم غذای مصرفی که باعث اضافه وزن مادر می‌شود الزاما تاثیری در تامین نیاز‌های مادر ندارد.

    در دوره شیردهی نیز حداکثر میزان مجاز افزایش کالری 250 کیلوکالری اضافه بر کالری پایه است که البته این مقدار افزایش میزان دریافت کالری، بسته به میزان وزن مادر متغیر است.
    این استاد دانشگاه در ادامه می‌گوید: در شش ماه نخست تولد، تغذیه نوزاد باید به شکل انحصاری با شیر مادر باشد؛ به این دلیل که شیر مادر علاوه بر تامین نیاز‌های غذایی نوزاد، باعث ارتقای عملکرد سیستم ایمنی نوزاد شده و او را در مقابل ابتلا به عفونت‌ها و انواع آلرژی‌ها محافظت می‌کند.

    درشت مغذی‌ها مهم هستند

    برنامه غذایی وقتی مناسب است که میزان و نوع پروتئین دریافتی در آن کافی و مناسب باشد. دکتر فرشید حاجی‌فرجی می‌گوید: به‌طور کلی بدن ما روزانه نیازمند 60 تا 65 گرم پروتئین است که در دوره شیردهی، باید 15 تا 20 گرم پروتئین، به نیاز پایه اضافه شود. این مقدار پروتئین باید از منابع گیاهی و حیوانی تامین شود.

    او درباره دیگر درشت‌مغذی‌ها معتقد است: کربوهیدرات و چربی از دیگر منابع مورد نیاز بدن مادر است که باید با مصرف منابع خوب، آن‌ها تامین شود. رعایت رژیم غذایی مغذی و متنوع، بهترین راهکار برای دریافت این منابع غذایی است. برای تامین چربی مورد نیاز بدن می‌توان از روغن زیتون، انواع مغز‌ها و انواع دانه‌های روغنی استفاده کرد.

    ریزمغذی‌ها مهم است

    «کلسیم و آهن دو عنصری است که در دوره بارداری از بدن مادر کسر می‌شود؛ بنابراین باید با تغذیه مناسب جایگزین شوند. مصرف روزانه دو تا سه لیوان از لبنیات کم‌چرب، می‌تواند نیاز به کلسیم را تامین کند.» دکتر حاجی‌فرجی در ادامه می‌گوید: مصرف انواع گوشت‌های سالم و بدون چربی و سبزی‌های پهن‌برگ از منابع تامین آهن بوده، اما در صورت نیاز و به تشخیص متخصص، مصرف مکمل آهن یا کلسیم نیز توصیه می‌شود.

    این استاد دانشگاه درباره مصرف ید می‌گوید: ید یکی دیگر از نیاز‌های ضروری است؛ به‌ویژه اگر مادر دچار اختلالات تیروئیدی است. این عنصر روی رشد مغزی نوزاد تاثیر مستقیم دارد؛ بنابراین با مصرف ماهی‌ها، حبوبات و غلات و لبنیات، میزان ید مورد نیاز بدن باید تامین شود.

    ویتامین‌ها را جدی بگیرید

    «ویتامین‌ها در دو نوع محلول در چربی و محلول در آب وجود دارند. برای تامین ویتامین‌های محلول در آب، بهترین روش مصرف روزانه پنج تا شش واحد میوه و سبزی است. اما از آنجا که این خوراکی‌ها نفخ ایجاد می‌کنند، بهتر است به شکل پخته، ولی بدون افزودن شکر مصرف شوند. منابع ویتامین‌های محلول در چربی نیز منابع غذایی حاوی چربی‌های غیراشباع هستند.»

    دکتر حاجی‌فرجی درباره نیاز به مصرف ویتامین‌D می‌گوید: شیوع کمبود این ویتامین در کشور ما بالاست؛ بنابراین باید میزان مناسب ویتامین D تامین شود. نور آفتاب و مصرف موادغذایی حاوی ویتامین‌D مانند ماهی ساردین، سالمون یا موادغذایی غنی شده با ویتامین D ضروری است. در صورت تشخیص متخصص، تامین این نیاز با مکمل‌ها نیز ضروری است.

    یکی دیگر از ترکیب‌های مهم موردنیاز بدن مادر در زمان بارداری و شیردهی، اسیدفولیک یا فولات است. دکتر حاجی‌فرجی می‌گوید: سبزی‌های پهن‌برگ، مارچوبه و غلات و نان غنی شده با فولات، منابع غذایی خوب این ماده هستند.

    نیاز‌های تغذیه‌ای مادر در دوران شیردهی

    آب، مایه حیات است

    برای تولید شیر، نیاز به مقدار کافی آب است. اما آب کافی بهتر است به چه شکل در اختیار مادر قرار گیرد؟ دکتر مجید حاجی‌فرجی دراین باره توضیح می‌دهد: «توصیه اکید این است که پیش از احساس تشنگی آب نوشیده شود. به این دلیل که پیام تشنگی از بافت‌ها ارسال شده و این نشانه خوبی نیست. درباره زنان در دوره شیردهی تامین آب موردنیاز بدن علاوه بر منابع آبی سالم باید از نوشیدن شیر کم‌چرب و آبمیوه‌های طبیعی تامین شود.»

    ماهی و تخم‌مرغ چه حکمی دارند؟

    «تخم‌مرغ خوراکی خوبی است؛ مگر این‌که مادر مبتلا به مشکلات کلیوی باشد؛ بنابراین مصرف روزانه یک عدد تخم‌مرغ در کنار گوشت‌ها، به دلیل ارزش غذایی بالای تخم‌مرغ، خوب است» او ادامه می‌دهد: «تخم‌مرغ به شکل آب‌پز یا نیمرو یا اضافه شده به غذا، مناسب است. ماهی نیز خوراکی خوبی برای مادر در دوران شیردهی است، اما بهتر است در فصولی که ماهی صید نمی‌شود، استفاده نشود.»

    دکتر حاجی‌فرجی ادامه می‌دهد: «اگر مادر دچار آلرژی به ماهی بوده یا سابقه واکنش خاصی به ماهی، در دوران بارداری داشته باشد؛ بهتر است در شش ماه اول تولد نوزاد که تغذیه نوزاد فقط با شیر مادر است، از ماهی استفاده نشود.»

    این موارد خط قرمز شماست

    دکتر حاجی‌فرجی برای مادران باردار مواردی را غیرمجاز اعلام کرده که به این شکل آن‌ها را فهرست‌ می‌کند:

    دم‌کرده‌های گیاهی: برخلاف تصور، این نوشیدنی‌ها مناسب نیست. به این دلیل که مشکلاتی مانند نفخ، حالت تهوع یا استفراغ در مادر ایجاد می‌کند.

    کافئین‌دارها: قهوه، چای، انواع نوشیدنی‌های کافئینی و انرژی‌زا نیز در این گروه قرار دارند. درباره چای و قهوه بهتر است حداکثر تا دو فنجان چای یا قهوه کمرنگ و سبک در روز مصرف شود.

    قند‌های مصنوعی: انواع شکر، شیرینی‌ها، کیک‌ها، شکلات‌ها، نوشیدنی‌های کارخانه‌ای حتی آن‌هایی که عبارت ZERO یا صفر روی آن‌ها نوشته شده، در این گروه قرار دارند. رعایت این نکته به‌ویژه برای آن‌هایی که دیابت ارثی یا دیابت بارداری دارند، بسیار مهم است.

    ادویه‌های تند: این موارد باعث ایجاد خارش و تحریک بدنی مادر و نوزاد می‌شوند.

    سبزی‌های بودار: انواع پیاز، پیازچه، سیر و تره در این گروه قرار دارند. این سبزی‌ها علاوه بر بو، در کودک نفخ و ریفلاکس ایجاد می‌کنند.

    نفاخ‌ها: اغلب میوه‌ها وسبزی‌های خام به دلیل فیبر، نفاخ هستند. اما در بین آنها، موز، زردآلو، گوجه‌سبز، شاتوت، کاهو‌ها و کلم‌ها، بیش از دیگران نفاخ هستند.


ایمپلنت دندان فوری و با ضمانت مادام العمر


 

  • ایمپلنت دندان فوری و با ضمانت مادام العمر

    55544

    12 مرداد 1398 - 14:08

    627336 

    ایمپلنت دندان فوری و با ضمانت مادام العمر
    برترین‌ها:
    ایمپلنت یکی از بهترین راه‌های کاشت دندان و جایگزین دندان‌های از دست رفته است، ولی هنوز اغلب مردم از جراحی ایمپلنت می‌ترسند و بدلیل همین ترس نمی‌توانند کاشت دندان انجام دهند و از درمان ضروری منصرف می‌شوند.

    یک خبر عالی! ترس از کاشت ایمپلنت را برای همیشه فراموش کنید!

    در کلینیک دندانپزشکی دیجیتال اختیاریه ایمپلنت بدون جراحی، بدون بخیه و خونریزی انجام می‌شود، بله درست خواندید بدون جراحی!

    ایمپلنت دیجیتال (ایمپلنت بدون جراحی و بخیه) چیست؟

    روشی است که در آن لثه برش زده نمی‌شود و در نتیجه بخیه کردن نیز نداریم. ایمپلنت در این روش با استفاده از surgical guide و بدون خونریزی و درد انجام می‌شود. زمانیکه بیمار از بافت لثه و استخوان مناسبی برخوردار باشد، کاشت دندان توسط دندانپزشک بدون جراحی و با حداقل درد و خونریزی صورت می‌گیرد، بدین ترتیب به دلیل عدم آسیب رسانی به بافت اطراف ایمپلنت دندان، دندان کاشته شده سریعتر با استخوان جوش می‌خورد و زمان درمان به حداقل می‌رسد.

    ایمپلنت دندان فوری و با ضمانت مادام العمرسرجیکال گاید (قالب کمک جراحی)

    • آیا از جراحی ایمپلنت خیلی زیاد می‌ترسی و نگرانی؟
    • آیا دندان هاتو کشیدی، ولی از ترس جراحی، به دندانپزشکی مراجعه نمیکنی؟
    • آیا ایمپلنت فوری برایم امکان دارد؟‌
    • می‌خوای بدونی ایمپلنت بدون جراحی چطور انجام میشه؟
    • آیا می‌خواهی برای ایمپلنت دیجیتال (بدون جراحی) رایگان معاینه شوی؟

    پس فرم تماس زیر را پر کنید تا برای مشاوره رایگان و پاسخ به سوالات شما تماس بگیریم


    تفاوت‌های کاشت ایمپلنت به روش جراحی و روش دیجیتال

    ایمپلنت دندان فوری و با ضمانت مادام العمر
    مزایای کاشت ایمپلنت بدون جراحی

    • کاهش زمان کاشت ایمپلنت (هر ایمپلنت 5 دقیقه)
    • انجام دادن کار‌های روزانه بلافاصله بعد از کاشت دندان.
    • امکان کاشت ایمپلنت برای افرادی که منع جراحی دارند.
    • کاهش میزان درد بعد از کاشت ایمپلنت.
    • کاهش مقدار تورم پس از کاشت ایمپلنت.
    • روشی منحصربه‌فرد برای بیماران دیابتی و سیگاری.
    • مناسب‌ترین روش برای کسانی که سریعا به روکش احتیاج دارند.
    • تحویل روکش موقت بلافاصله بعد از جایگذاری ایمپلنت (تحویل روکش درهمان جلسه درمان)
    • حتی افرادی که سالیان طولانی از دندان مصنوعی (یا بی دندانی طولانی مدت دارند) استفاده می‌کنند در یک جلسه با دندان از مطب خارج می‌شوند.


    نمونه درمان‌های ایمپلنت بدون جراحی

    ایمپلنت دندان فوری و با ضمانت مادام العمر

    ایمپلنت دندان فوری و با ضمانت مادام العمر

    ایمپلنت دندان فوری و با ضمانت مادام العمر

    ایمپلنت دندان فوری و با ضمانت مادام العمر

    ایمپلنت دندان فوری و با ضمانت مادام العمر

    مراحل شروع درمان در دندانپزشکی اختیاریه

    1. مشاوره تخصصی و ارائه طرح درمان توسط دکترخدابخشی – قالب گیری دیجیتال با اسکنر داخل دهانی – تهیه عکس رادیوگرافی سه بعدی (CBCT) توسط بیمار

    2. شروع درمان در یک جلسه (هر تعداد دندانی که نیاز به ایمپلنت دارید در یک جلسه انجام می‌شود)

    ماندگاری ایمپلنت بدون جراحی چقدر است؟

    امروزه ایمپلنت یکی از بادوام‌ترین و پیش‌بینی‌پذیرترین روش‌های جایگزینی دندان است. اگر به خوبی از ایمپلنت مراقبت کنید، دندان کاشته شده سال‌های سال در دهان باقی خواهد ماند. بسیاری از ایمپلنت‌ها بیش از 40 سال محکم و استوار در استخوان فک باقی می‌ماند.

    چطور باید از ایمپلنت مراقبت کرد؟

    از ایمپلنت نیز باید دقیقاً مانند دندان طبیعی مراقبت کنید، یعنی هر روز آن را مسواک بزنید و نخ بکشید. اگرچه ایمپلنت هرگز دچار پوسیدگی نمی‌شود، اما اگر بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت نکنید، ممکن است بافت لثه اطراف آن ملتهب یا عفونی شود. اما چنانچه به خوبی از ایمپلنت مراقبت کنید، می‌توانید تا پایان عمر از دندان کاشته شده استفاده کنید.

    لابیاپلاستیمشاوره مستقیم با پزشک
    09123012465

     

    سایر خدمات دندانپزشکی دیجیتال اختیاریه

    • اصلاح طرح لبخند در یک جلسه بدون ارتودنسی (کامپوزیت ونیر، لیمینت سرامیکی)
    • پرکردن و درمان ریشه به صورت تخصصی (عصب کشی)
    • دندانپزشکی اطفال


    امکانات دندانپزشکی دیجیتال اختیاریه

    1. اسکنر داخل دهانی

    مورد استفاده برای قالب گیری دیجیتال

    از ویژگی های این دستگاه: سرعت، دقت، صحت و تطابق بالای قالب با رنگ واقعی و شرایط دهان بیمار است.

    ایمپلنت دندان فوری و با ضمانت مادام العمر

    2. لیزر اربیوم

    لیزر اربیوم، لیزر بافت سخت است که میتواند بافت‌های سخت (مانند مینای دندان) و بافت‌های نرم را برش دهد.

    لیزر اربیوم صدای لرزشی که در دریل بیمار را می‌ترساند و اذیت می‌کند، ندارد بلکه کاملا آرام و بی صدا بوده و ماهیتا روشی بدون درد است که بیشتر ساختار دندان را در جای خود حفظ می‌کند. در واقع در بیشتر درمان‌های لیزر اربیوم، نیازی به بی حسی نمی‌باشد.

    ایمپلنت دندان فوری و با ضمانت مادام العمر


    3. CAD – CAM

    جهت ساخت پروتز‌ها و روکش‌های دندانی، قالب‌ها به وسیله اسکنر مخصوص اسکن می‌شوند و وارد کامپیوتر شده، سپس طراحی پروتز در نرم افزار مخصوص انجام می‌شود و نهایتاً این پروتز یا روکش توسط ماشین تراش کامپیوتر ساخته می‌شود.

    ایمپلنت دندان فوری و با ضمانت مادام العمر

    به طور خلاصه کلیه پروتز‌ها و روکش‌های زیبایی و سرامیکی بدون خطا و بسیار طبیعی و زیبا در مطب دندانپزشکی اختیاریه ساخته و بعد از یک ساعت به بیمار تحویل داده می‌شود و دیگر لازم نیست که برای انجام روکش‌های زیبایی و درمانی هفته‌ها در شلوغی و ازدحام لابراتور‌ها منتظر بمانید.

    عوارض تزریق ژل به صورت

    آدرس: تهران، میدان اختیاریه، اختیاریه شمالی، نبش کوچه ابهری، (طبقه فوقانی بانک قوامین)، پلاک2، واحد1

    همین حالا با ما تماس بگیرید

    02122776132 - 02122560164

    ایمپلنت دندان فوری و با ضمانت مادام العمر
    جهت اطلاع بیشتر به کانال تلگرام مراجعه کنید.

    ایمپلنت (قیمت ایمپلنت) - دکتر مهران امینی
    جهت مشاهده نمونه‌های بیشتر به صفحه اینستاگرام مراجعه نمایید.

     

    لابیاپلاستیمشاوره مستقیم با پزشک
    09123012465

    ایمپلنت دندان فوری و با ضمانت مادام العمر

    دکتر محمد خدابخشی

    مدیریت و دندانپزشک کاشت دندان بدون جراحی
    جراح و دندانپزشک
    فلوشیپ لیزر از دانشگاه آخن آلمان
    فلوشیپ ایمپلنت سیستم‌های مختلف
    پیشرو در ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت‌های یک روزه

    لابیاپلاستیمشاوره مستقیم با پزشک
    09123012465

    و نکته آخر؛ وقتی همه دندان‌ها از دست رفته باشد...

    راه حل قـدیمی، استفاده از پـروتزهای کامل متحرک می‌باشد که مشکلاتی از قبیل لقی، احساس نکردن طعم غذا، سختی تکلم، نشست لثه و… را دارد.

    با ایمپلنت‌های دنـدانی بدون جراحی می‌تـوان پـس از کاشت و ثابت شدن پروتز در دهان، لذت طبیعی زنـدگی، راحتی و زیبایی را بازگرداند.

    صحبت هاى دکتر خدابخشى درمورد دندانپزشکى دیجیتال در برنامه خانه مهر

    در صورت پخش نشدن ویدئو بر روی تصویر زیر کلیک کنید.


    بخش دوم صحبت‌هاى دکتر خدابخشى

    در صورت پخش نشدن ویدئو بر روی تصویر زیر کلیک کنید.


گرمازدگی، علائم و راهکار‌های مقابله با آن


 

  • گرمازدگی، علائم و راهکار‌های مقابله با آن

    892382

    13 مرداد 1398 - 08:11

    1854 

    برترین‌ها: فصل تابستان هم مانند دیگر فصل‌ها خوبی‌ها و جذابیت‌های خاص خودش را دارد، اما اگر دمای هوا خیلی بالا برود، خطر گرما زدگی را به دنبال خواهد داشت. حالا از کجا باید مرز بین بیحالی و کلافه شدن از گرما و عرق و یک گرما زدگی خطرناک را تشخیص دهیم؟

    گرما زدگی چیست؟

    گرما زدگی یک عارضه‌ی مرتبط با دماست که وقتی مکانیسم‌های معمول خنک کننده‌ی بدن نمی‌توانند دمای بدن را پایین بیاورند روی می‌دهد. در نتیجه بدن آنقدر داغ می‌شود که اگر فورا اقداماتی برای پایین آوردن دمای بدن صورت نگیرد، بسیار خطرناک خواهد بود.

    بدن شما برای اینکه دمای مرکزی‌اش را چیزی حدود 37 درجه سانتیگراد نگه دارد، وقتی لازم بشود مکانیسم‌هایی برای این کار دارد که از آن‌ها برای خنک نگه داشتن شما استفاده می‌کند. اما در گرمای بسیار زیاد، مخصوصا اگر ساعت‌های طولانی در گرما قرار بگیرید، بدن شما ممکن است تا حدی داغ بشود که نتواند با این مکانیسم‌ها دمایش را پایین بیاورد.

    قابل توجه‌ترین شیوه‌ی بدن برای واکنش نشان دادن نسبت به گرما، عرق کردن است. عرق، سطح پوست را مرطوب می‌کند تا با تبخیر آن، خنک شوید و در نتیجه دمای بدن‌تان تنظیم شود. اما مشکل اینجاست که اگر بدن شما عرق بسیار زیادی تولید کند تا شما را خنک کند، ممکن است دهیدراته شوید. یعنی آنقدر مایعات بدن‌تان کم شود و از دست برود که بدن نتواند عملکرد طبیعی داشته باشد.

    گرما زدگی، علائم و راهکارها

    شیوه‌ی دیگر بدن برای دفع گرمای زیادی این است که خون را به سمت دست‌ها و پاهای‌تان می‌فرستد، جایی که رگ‌های خونی به سطح پوست نزدیک‌ترند و سریع‌تر می‌توانند بدن را خنک کنند. مشکل این روش هم اینجاست که خون کمتری برای پمپاژ شدن به سمت قلب می‌رود.

    در اثر این دو شیوه‌ی بدن برای خنک کردن شما که نتیجه‌اش دهیدراسیون و مشکل جریان خون است، شما دچار علائمی از گرما زدگی خواهید شد. ممکن است برخی از این علائم را واکنش‌های نرمال نسبت به یک روز گرم و داغ بدانید، اما قطعا خیلی از آن‌ها هر باری که احساس کنید گرم‌تان شده روی نمی‌دهند.

    بعضی از علائم گرما زدگی با احساس گرما فرق دارند

    نکته‌ای که در مورد گرما زدگی وجود دارد این است که علائم آن، ناگهانی بروز نمی‌کنند. گرما زدگی در ادامه‌ی طیفی از عوارض مرتبط با گرما وجود دارد. اگر شما بتوانید این علائم را به موقع کنترل کنید، دچار گرما زدگی نخواهید شد؛ بنابراین مهم است که اول این علائم را بشناسید:

    • تعریق بسیار زیاد
    • گرفتگی‌های عضلانی
    • خستگی و بیحالی
    • تشنگی

    اگر دچار گرما زدگی شوید، بدن‌تان علائم خود را به این صورت ادامه خواهد داد:

    • سرد و مرطوب شدن پوست و مور مور شدن
    • احساس از حال رفتن
    • سرگیجه
    • رنگ پریدگی پوست
    • نبض تند و ضعیف
    • احساس سبُکی در سر هنگام ایستادن
    • تهوع و استفراغ
    • سر درد

    اگر گرما زدگی به موقع درمان نشود، علائم خطرناک‌تری بروز خواهند کرد:

    • گُرگرفتگی و قرمزی شدید پوست که می‌تواند احساس خشکی یا رطوبت داشته باشد.
    • اختلال حواس، مشکل در تکلم، و یا سایر علائم آشفتگی ذهنی.
    • دمای بالای 40 درجه بدن

    گرما زدگی می‌تواند کُشنده باشد، بنابراین بهترین کار این است که در شرایطی قرار نگیرید که به گرما زدگی منجر شود و علائم را هر چه زودتر کنترل کنید. از خودتان بپرسید: «آیا من واقعا گرمم است یا اتفاق دیگری در بدنم در حال روی دادن است؟»

    چه باید بکنید اگر دچار گرما زدگی شدید (یا خیلی داغ شدید)؟

    خوشبختانه شما می‌توانید با رفتن به یک مکان خنک‌تر و نوشیدن آب، جلوی گرما زدگی را بگیرید یا آن را فورا درمان کنید.

    شاید وسوسه شوید در اولین فرصت ممکن، کلی آب بنوشید، اما یادتان باشد که آب رسانی به بدن شامل جبران الکترولیت‌های از دست رفته نیز می‌شود. این مواد معدنی که اساسا سدیم، پتاسیم، کلسیم، کلر، منیزیم و فسفات هستند باعث می‌شود عصب‌ها، عضلات، قلب و مغزتان عملکرد درست خود را داشته باشند. بیشترین ماده معدنی که از طریق عرق از دست می‌دهید، سدیم است، خوردن یک خوراکی شور همراه با نوشیدن آب می‌تواند کمک‌تان کند سدیم از دست رفته را جبران کنید.

    البته می‌توانید نوشیدنی ورزشی بنوشید. مصرف نوشیدنی‌های ورزشی به طور مرتب، کار سالمی نیست، زیرا ممکن است حاوی قند زیادی باشند، اما اگر این تنها چیزی است که هنگام گرما زدگی در دسترس‌تان دارید، حتما از آن استفاده کنید.‌

    می‌توانید با آب زدن به پوست‌تان نیز بدن‌تان را خنک کنید. بهتر است این کار را جایی دور از آفتاب انجام دهید، مثلا به سایه یا جایی سرپوشیده بروید، به بدن‌تان آب بزنید و خودتان را در معرض جریان هوا قرار دهید. این کار، تقلیدی از تعریق بدن است. اگر واقعا داغ و بیحال شده‌اید و نمی‌توانید به جای خنک‌تری بروید، سعی کنید همان جایی که هستید بدن‌تان را در برابر نور خورشید بپوشانید، البته بدون اینکه گرم‌تر شوید، مثلا می‌توانید یک حوله‌ی خیس روی بدن‌تان بیندازید.

    گرما زدگی، علائم و راهکارها

    اگر بعد از یک ساعت حال‌تان بهتر نشد یا علائم‌تان بدتر شدند، توصیه می‌کنیم فورا خودتان را به یک مرکز درمانی برسانید. ضمنا اگر به دلیل استفراغ، قادر به نوشیدن آب و مایعات نیستید و احساس می‌کنید دارید از هوش می‌روید، باز هم باید زودتر به پزشک مراجعه کنید.

    حتما تا الان متوجه شده‌اید که هیدراسیون بدن، مهم‌ترین کاری است که می‌توانید در برابر گرما زدگی انجام دهید. اگر قرار است در معرض هوای بسیار گرم قرار بگیرید، زیاد آب بنوشید، اما کار‌های دیگری هم هست که می‌توانید انجام دهید:

    الکل ننوشید

    الکل و گرما ترکیب خوبی نیستند. الکل بدن را دهیدراته می‌کند و ضمنا ممکن است باعث شود نسبت به علائم گرما کاملا هوشیار نباشید.

    از قبل برنامه ریزی کنید

    افرادی که به گرمای زیاد عادت ندارند خیلی بیشتر ممکن است دچار عوارض گرما زدگی شوند. مثلا اگر به یک منطقه‌ی بسیار گرم سفر می‌کنید، باید به خودتان زمان بدهید تا به آن آب و هوا عادت کنید.

    اگر می‌دانید قرار است در هوای بسیار گرم زمان زیادی در محیط باز باشید، می‌توانید مقداری پودر ORS همراه‌تان داشته باشید که در صورت نیاز از آن استفاده کنید. می‌توانید این پودر را با آب ترکیب کنید و بنوشید تا الکترولیت‌های لازم را دریافت کنید.

    از آفتاب سوختگی پیشگیری کنید

    اگر آفتاب سوخته شوید بیشتر در معرض گرما زدگی خواهید بود. خود آفتاب سوختگی نوعی از گرما زدگی است که توانایی بدن برای خنک کردن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. استفاده از کلاه لبه پهن و عینک آفتابی و ضد آفتاب با SPF حداقل 15 از اقدامات اصلی برای پیشگیری از آفتاب سوختگی است.

    برخی از ریسک فاکتور‌ها

    هر کسی ممکن است دچار گرما زدگی شود، اما یک سری از فاکتور‌ها می‌توانند حساسیت به گرما را افزایش بدهند، از جمله:

    سن خیلی پایین یا خیلی بالا

    نوزادان و کودکان زیر 4 سال و افراد بالای 65 سال بیشتر از سایرین در معرض گرما زدگی قرار دارند. توانایی بدن برای تنظیم دمای خودش در نوزادان و کودکان هنوز کامل نشده است و در افراد سالمند نیز، بیماری‌ها یا یک سری از دارو‌ها می‌توانند احتمال گرما زدگی را افزایش بدهند.

    گرما زدگی، علائم و راهکارها

    چاقی

    داشتن اضافه وزن می‌تواند بر توانایی بدن برای تنظیم دمای خودش اثر بگذارد و باعث شود بدن، گرمای بیشتری در خودش نگه دارد.

    بالا بودن شاخص گرما

    شاخص گرما یک معیار است که نشان می‌هد دمای و رطوبت بیرون چه احساسی به شما می‌دهد. وقتی رطوبت بالاست، عرق شما به راحتی تبخیر نمی‌شود و بدن به سختی می‌تواند خودش را خنک کند، در نتیجه دچار گرما زدگی خواهید شد.

    اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید در مورد احتمال گرما زده شدن از پزشک سوال کنید

    برخی از دارو‌ها می‌توانند توانایی بدن برای هیدراته ماندن را مختل کنند، مثلا دارو‌های ادرارآور، آنتی هیستامین‌ها و دارو‌های ضد افسردگی. اگر دارویی مصرف می‌کنید که فکر می‌کنید ممکن است از این جهت روی شما اثر بگذارد، در مورد نکات لازم با پزشک‌تان مشورت کنید.

    منبع: self


.: Weblog Themes By Pichak :.