سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گلچین مطالب اینترنتی
 
قالب وبلاگ
آخرین مطالب

عمل آپاندیس و مراقبت‌های بعد از آن


 

  • عمل آپاندیس و مراقبت‌های بعد از آن

    838023

    31 تیر 1398 - 10:09

    28240 

    وب‌سایت نبض ما: عمل آپاندیس برای حذف آپاندیس انجام می‌شود. عمل جراحی آپاندیس نوعی عمل اورژانسی رایج است که برای درمان آپاندیسیت، یعنی بیماری التهابی آپاندیس انجام می‌شود.

    آپاندیس چیست؟

    آپاندیس، کیسه کوچک لوله‌ای شکل است که به روده بزرگ متصل است. آپاندیس در سمت راست و پایین شکم واقع شده است. عملکرد دقیق آپاندیس کاملا مشخص نیست.

    آپاندیس یکی از ارگان‌های مهم بدن است و طبق برخی تحقیقات پزشکی در رفع اسهال، التهاب و عفونت‌های روده کوچک و روده، موثر است، اما بدون آپاندیس می‌توان به حیات خود ادامه داد.

    هنگامی که آپاندیس التهاب پیدا کرده و متورم می‌شود، باکتری‌ها می‌توانند به سرعت در داخل این اندام نفوذ کرده و منجر به تشکیل توده‌های باکتری شوند. در نتیجه، این ساختار باکتری می‌تواند باعث ایجاد درد در اطراف شکم شود که این درد، تا سمت راست و پایین شکم گسترش پیدا می‌کند.

    عمل آپاندیس چگونه انجام می‌شود؟

    در این حالت، راه رفتن و یا سرفه کردن، می‌تواند درد را بدتر کند. شما همچنین ممکن است دچار تهوع، استفراغ و اسهال شوید. اگر علائم آپاندیسیت دارید، بهتر است که این علائم را جدی بگیرید. هنگامی که درد شدید آپاندیس داشته و به سرعت نسبت به درمان اقدام نکنید، ممکن است آپاندیس سوراخ شده و در نتیجه، با آزاد سازی باکتری‌ها و سایر مواد مضر به حفره شکمی، خطرات بیشتری ایجاد شود.

    این وضعیت می‌تواند بسیار خطرناک باشد و ممکن است مدت زمان زیادی را در بیمارستان بستری باشید. عمل آپاندیس نوعی درمان استاندارد آپاندیسیت است. بنابراین، پیش از ترکیدن آپاندیس و خطرات بیشتر باید به سرعت این عمل انجام شود. هنگامی که عمل آپاندیس انجام می‌شود، اکثر افراد به سرعت و بدون عوارض بهبود پیدا می‌کنند.

    چرا عمل آپاندیس انجام می‌شود؟

    عمل آپاندیس، اغلب برای حذف آپاندیس انجام می‌شود، یعنی زمانی که یک عامل عفونی آن را ملتهب کرده و متورم شده باشد. این بیماری به عنوان آپاندیسیت شناخته می‌شود. هنگامی که آپاندیس با باکتری‌ها و مدفوع مسدود می‌شود، ممکن است عفونت رخ دهد. همین عفونت باعث می‌شود که آپاندیس شما متورم و ملتهب شود.

    ساده‌ترین و سریع‌ترین روش برای درمان آپاندیسیت این است که آپاندیس را حذف کنید. اگر آپاندیسیت بلافاصله و به طور موثر درمان نشود، ممکن است منجر به عفونت جدی به نام پریتونیت شود. در برخی موارد هم پس از ترکیدن آپاندیس، ممکن است آبسه ایجاد شود که هر دو حالت، تهدید کننده زندگی هستند و نیاز به جراحی فوری دارند.

    علائم آپاندیسیت عبارتند از:

    • درد معده که ناگهانی شروع شده (در ناحیه شکم در سمت راست و پایین شکم)
    • تورم شکم
    • سخت و سفت شدن ماهیچه‌های شکم
    • یبوست یا اسهال
    • حالت تهوع
    • استفراغ
    • از دست دادن اشتها
    • تب پایین

    عمل آپاندیس چگونه انجام می‌شود؟

    اگرچه درد آپاندیسیت معمولا در سمت راست و پایین شکم اتفاق می‌افتد، اما زنان باردار هنگام درد آپاندیس، ممکن است در سمت راست و بالای شکم دچار درد شوند. این موضوع به این دلیل است که در دوران بارداری، آپاندیس کمی بالاتر می‌رود.

    مراقبت‌های بعد از عمل آپاندیس و راه رفتن بعد از عمل آپاندیس

    پس از عمل آپاندیس مراقبت‌هایی لازم است تا دوره بهبودی را به خوبی طی کنید. پیاده روی کوتاه مدت پس از عمل آپاندیس: در اغلب موارد توصیه می‌شود که پس از 10 تا 14 روز استراحت مطلق پس از عمل آپاندیس، تمرینات پایه را شروع کنید.

    بر اساس اطلاعات تحلیلی باید گفت: که، برنامه ورزشی پس از عمل آپاندیس باید با پیاده روی کوتاه شروع شود. در حین راه رفتن، شما با در نظر گرفتن نوع فعالیت خود، باید مراقب وضعیت خود باشید.

    علاوه بر این، هنگام ورزش‌های سبک و یا پیاده روی، نباید به ناحیه شکم فشاری وارد شود. اگر احساس خستگی دارید، باید از پیاده روی صرف نظر کرده و هرگز سعی نکنید مدت زمان طولانی را ورزش یا پیاده روی کنید.

    عمل آپاندیس چگونه انجام می‌شود؟

    ورزش بدنی غیرفعال پس از عمل آپاندیس

    چند هفته پس از شروع بهبودی و پیاده روی کوتاه مدت و سبک، می‌توانید تمرینات اولیه شکم را شروع کنید، زیرا این کار باعث تقویت عضلات شکمی خواهد شد.

    برای انجام این کار، شما باید بر روی لبه تخت نشسته و در حالی که پای خود را از لبه تخت آویزان کرده اید، باید سعی کنید به آرامی پا خود را بلند کنید. شما باید 3 تا 5 ثانیه پای خود را در همین حالت نگه دارید و سپس آن‌ها را به موقعیت اولیه خود برسانید. با این تمرینات دوره بهبودی شما روند بهتری خواهد گرفت.

    بعد از عمل آپاندیس چه بخوریم؟

    پس از عمل آپاندیس، شما می‌توانید رژیم معمول و همیشگی خود را داشته باشید. اما در صورتی که احساس ناراحتی در ناحیه شکم دارید، سعی کنید غذا‌های کم چرب مانند برنج ساده، مرغ آب پز، نان تست و ماست، مصرف کنید. نوشیدن مقدار زیادی مایعات توصیه می‌شود (مگر اینکه پزشک شما محدودیتی تعیین کرده باشد)

    در برخی موارد و دقیقا پس از جراحی، ممکن است متوجه حرکات نامناسب روده شوید. البته این مورد معمولا اشایع است و مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما سعی کنید دچار یبوست نشوید. برای این کار شما می‌توانید به طور روزانه مکمل فیبر مصرف کنید. اگر بعد از چند روز، حرکت روده نداشته و همچنان یبوست داشته باشید، با پزشک تان در مورد مصرف ملین مشورت کنید.

    رابطه زناشویی بعد از عمل آپاندیس

    به طور کلی توصیه می‌شود که پس از عمل آپاندیس و تا مدت شش هفته پس از جراحی، فعالیت بدنی سنگین انجام نشود. در طی این مدت به طور منظم به پزشک مراجعه کنید تا در مورد بهبودی و شروع فعالیت‌های عادی تصمیم گرفته شود.

    پس از این دوره، پزشک به شما خواهد گفت که چه نوع فعالیتی را می‌توانید انجام دهید و چه زمانی قادر به بازگشت به فعالیت‌های عادی، از جمله فعالیت جنسی هستید. به طور کلی برای انجام روابط جنسی نباید فشار زیادی به ناحیه شکم وارد شده و از انجام دادن حرکات سنگین جلوگیری کنید.


10 غذای ساده و سالم برای کودک شما


 

  • 10 غذای ساده و سالم برای کودک شما

    888195

    01 مرداد 1398 - 08:53

    3113 

    برترین‌ها: تغذیه کودک به لحاظ حساسیت رشد و تأمین مواد مورد نیاز او از اهمیت بسیاری برخوردار است. بسیاری از والدین برای تغذیه فرزند خود از مواد غذایی مکمل استفاده و فکر می‌کنند این غذا بهترین انتخاب است. همین لحظه باید بدانید که آماده کردن و پخت غذا برای کودک بسیار راحت‌تر از چیزی است که تصورش را می‌کنید و به زودی با 10 مدل غذای کودک آشنا می‌شوید.

    10 غذای ساده و سالم برای کودک شما

    اولاً همیشه به یاد داشته باشید که غذای شما باید توسط پزشک متخصص اطفال مورد تائید قرار گیرد. همچنین باید بدانید که لحظات غذا خوردن برای کودک اولین تجربه طعم و مزه برای اوست. به همین دلیل مهم است که او را در معرض طعم‌های مختلف قرار دهید تا بتواند با دنیای جدیدی روبرو شود.

    در ادامه این مطلب با دستور‌هایی آشنا می‌شوید که می‌توانید آن‌ها را با غذا‌های قبلی که امتحان کرده‌اید، سازگار کنید. معمولاً پیشنهاد می‌شود مواد غذایی را به صورت تکی به دستور پخت اضافه کنید تا در صورت مشاهده حساسیت، قابل تشخیص باشد.

    قبل از هر چیز باید بدانید که با توجه به سن کودک، مصرف کدام مواد غذایی مجاز هستند، به طور کلی این گونه پیشنهاد می‌شود:

    • تا سن 6 ماهگی: فقط شیر مادر. حتی اگر برای شیر دادن از شیشه شیر استفاده می‌کنید، باید به تدریج در سن 4 تا 6 ماهگی مقدار کمی غذای کودک به آن اضافه کنید.
    • 6 ماهگی تا یک سال: میوه، سبزیجات، غلات، حبوبات، تخم مرغ، گوشت، مرغ، ماهی و روغن زیتون
    • یک سال تا دو سال: پنیر نرم، ماست و شیر
    • سه سال به بالا: خشکبار، تکه‌های سیب، هویج خام و هر ماده غذایی که در سنین کمتر خطر خفگی به همراه دارد.

    10 غذای ساده و سالم برای کودک شما

    نکات مهم برای پخت غذای سالم کودک

    در زمان خرید این نکات را در نظر بگیرید:

    • میوه و سبزیجات تازه بخرید: سعی حداکثر در طول سه روز این مواد را مصرف کنید تا خصوصیات خود را از دست ندهند.
    • گوشت کم‌چرب انتخاب کنید: یکی از روش‌های پخت غذای سالم برای کودک خریدن گوشت لخم و کم چربی است تا از چربی اضافی جلوگیری شود. می‌توانید چربی را قبل از پخت جدا کنید. با پزشک اطفال مشورت کنید تا بهترین نوع و مقدار لازم برای کودک را بشناسید.
    • زمانی که پوره را برای تغذیه کودک انتخاب کرده‌اید، از تکه‌های کوچک گوشت نرم استفاده کنید: فراموش نکنید برای پیاده کردن برنامه غذایی کودک با پزشک او مشورت کنید تا از توصیه و پند‌های لازم آگاه شوید.

    10 غذای ساده و سالم برای کودک شما

    در زمان پخت این نکات را در نظر بگیرید:

    • میوه و سبزیجات را بشویید: سطح کار را تمیز کنید و برای هر ماده غذایی ابزار تمیز بردارید. باید از انتقال آلودگی مواد غذایی جلوگیری کرد.
    • در حین پخت مصرف نمک را کاهش دهید: مقدار نمکی که استفاده می‌کنید باید مقدار حداقل باشد تا از آسیب به کلیه کودک جلوگیری شود. تا یک سالگی، مصرف نمک در روز نباید بیش از یک گرم باشد. کودکان در سه سالگی می‌توانند نمک را به میزان دو گرم در روز مصرف کنند.
    • از روغن زیتون به جای دیگر چربی و روغن‌ها استفاده کنید: روغن زیتون حاوی اسید چرب تک غیر اشباع و ویتامین‌ای است. همچنین مصرف روغن زیتون تصفیه نشده در مقادیر کم و در شروع تغذیه مکمل همیشه توصیه می‌شود.
    • روغن زیتون را می‌توان برای آب پز کردن، سرخ کردن و طبخ غذا به کار برد: مصرف این ماده به منظور استفاده حداقل چربی توصیه می‌شود.
    • از آب گوشت و سبزیجات پخته شده استفاده کنید: برای پخت برنج و دیگر غلات مانند کینوا استفاده از آب سبزیجات گزینه مناسبی هستند. آب مواد غذایی پخته شده طعم خوبی به غلات می‌دهد.
    • به پوره شیر اضافه کنید: اگر در حال آماده کردن پوره برای کودکتان هستید، شاید متوجه شوید که بافت پوره سفت شده است. پس در این حالت کمی آب یا شیر به آن اضافه کنید تا نرم‌تر شود. می‌توانید از شیری که کودکتان تغذیه می‌کند یا حتی شیر مادر هم برای این منظور استفاده کنید.
    • مقدار اضافی غذا را در فریزر قرار دهید: بعد از تهیه غذا مقدار مورد نیاز را کنار بگذارید و باقی‌مانده را در قسمت‌های کوچک درون فریزر نگهداری کنید تا در زمان نیاز استفاده شود.

    10 مدل غذا برای کودک

    اکنون وقت آن رسیده است که با انواع مدل غذا برای کودک آشنا شوید.

    برنج، مرغ و سبزیجات: به خواست خودتان نوعی از سبزیجات را انتخاب کنید، آن را همراه تکه‌های کوچک مرغ درون آب بریزید تا پخته شود. سپس مواد پخته شده را از درون آب بیرون بیاورید و برنج را درون آب سبزیجات و مرغ بپزید. بعد از آماده شدن همه مواد می‌توانید آن‌ها را با هم بکوبید تا به صورت پوره در بیاید، با چنگال له کنید یا به صورت تکه‌های کوچک به کودک خود بدهید.

    پوره کدو: یک سیب زمینی بزرگ، یک کدوی بزرگ و یک پیاز را آب پز کنید (همه این سبزیجات باید پوست گرفته و خرد شده باشند). با استفاده از گوشت‌کوب برقی، دستی یا چنگال مواد را له کنید تا به بافت مورد نظرتان برسد.

    عدس و سبزیجات: مقداری عدس را به همراه یک هویج پوست گرفته و خرد شده، نصف پیاز خرد شده و دو گوجه فرنگی پوست و هسته گرفته شده آب پز کنید. بعد از پخت این مواد، می‌توانید آن‌ها را له یا به همان صورت مصرف کنید.

    نودل کوتاه و سس گوجه فرنگی: با استفاده از پیاز، گوجه فرنگی و هویج که به قطعات کوچک تقسیم شده‌اند، سس آماده کنید و آن‌ها را به نودل‌های کوچک و کوتاه اضافه کنید.

    10 غذای ساده و سالم برای کودک شما

    املت سبزیجات: اگر در حال حاضر تخم مرغ را به رژیم غذایی کودک خود اضافه کرده‌اید، می‌توانید با استفاده از سبزیجات آب پز شده و خرده شده املت آماده کنید. این غذا بسیار ساده، ولی خوشمزه است.

    پوره سبزیجات و ماهی: یک کدوی کوچک، یک سیب زمینی، یک تره فرنگی و نصف پیاز را به همراه 80 گرم فیله ماهی بدون استخوان آب پز کنید. بعد از آنکه همه مواد پخته شدند، آن‌ها را با هم مخلوط کنید.

    گوشت قلقلی با سبزیجات: یک هویج، یک تره فرنگی، 40 گرم لوبیا سبز و 40 گرم گوشت بدون چربی را درون آب بپزید. آب اضافی را جدا کنید، مواد را آسیاب کنید و با مواد مخلوط شده کوفته‌های کوچک بسازید. به جای آنکه این کوفته‌ها را سرخ کنید، آن‌ها را درون فر قرار دهید. این کوفته‌های آماده شده را می‌توانید درون فریزر نگهداری کنید تا همیشه غذای سالم برای کودکتان در عرض زمان کوتاهی آماده شود.

    پوره سیب، گلابی و موز: یک سیب و گلابی را به صورت پوست گرفته، بدون هسته و به صورت مکعب‌های کوچک بپزید. بعد از نرم شدن، آن‌ها را از آب بیرون بیاورید و با موز ترکیب کنید. اگر می‌خواهید پوره میوه‌ها لطیف‌تر باشد، مقداری شیر به آن اضافه کنید. استفاده از شکر ممنوع است.

    موز و پرتقال: تهیه این دسر بسیار ساده و راحت است. یک عدد موز را با چنگال له کنید و با آب نصف پرتقال ترکیب کنید. به همین سادگی!

    ماست و میوه: پوره میوه یا میوه خرد شده تازه را با ماست به کودک بدهید. حتماً عاشق آن می‌شود.

    ملاحظات کلی برای تهیه غذای کودک

    تهیه و آماده کردن غذای سالم برای کودکتان پیچیده نیست. تنها کافی است از مواد غذایی سالم، میوه و سبزیجات تازه، گوشت بدون چربی و غلات کامل استفاده کنید و آن‌ها را بدون اضافه کردن روغن، نمک و شکر بپزید. به یاد داشته باشید معده فرزند شما کوچک است، پس نباید او را مجبور به خوردن کنید. شاید به نظر شما حجم غذای مصرف شده کم باشد، ولی برای کودک کافی است. پزشکان توصیه می‌کنند اجازه دهید خود کودک غذا بخورد، زیرا واقعاً به مقدار نیاز مصرف می‌کند.

    منبع: steptohealth


تست های آزمایشگاهی، قلبِ مدیریت تیم درمان سرطان


 

  • تست های آزمایشگاهی، قلبِ مدیریت تیم درمان سرطان

    888369

    01 مرداد 1398 - 12:09

    1708 

    برترین‌ها: سرطان کشنده‌ترین بیماری قرن حاضر است. بیماری‌ای که علاوه بر آسیب به بیمار، بسیاری از خانواده‌های آن‌ها را نیز درگیر خود کرده است. تمام بیماران سرطانی باید مرحله پاتولوژی را برای تشخیص بیماری خود طی کنند.

    برای دریافت اطلاعات درباره این مرحله گفتگویی را با «دکتر رضا ضیاء الحق» متخصص پاتولوژی داشته‌ایم:

    نقش IVD در مدیریت درمان بیماران سرطانی چیست؟

    تست‌های آزمایشگاهی، قلبِ مدیریت تیم درمان سرطان است. اگر بخواهیم نقش آزمایشگاه و تست‌های آزمایشگاهی را در مدیریت یک بیمار سرطانی بیان کنیم، می‌توانیم آن را به چند دسته تقسیم کنیم؛ تست‌های سرطانی از اولین مراحل که شامل غربالگری و در واقع اسکرینینگ (Screening) یک بیمار سرطانی می‌شود، آغاز می‌شوند. مانند تست‌های پاپ‌اسمیر یا تست HPV برای بررسی آلودگی به ویروس پاپیلوما یا تومورمارکر‌های (Tumor Marker) مختلفی که در سرم بیمار اندازه‌گیری می‌شوند تا تشخیص بدهیم بیمار در معرض تومور است یا این‌که در مراحل اولیه‌ی ایجاد تومور‌های سرطانی در بدن قرار دارد.

    تست‌های آزمایشگاهی قلب مدیریت تیم درمان سرطان

    در مرحله‌ی دوم، برای تشخیص سرطان به کار می‌روند و به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهند که آیا بیماری وجود دارد یا خیر و در صورت مثبت‌بودن، نوع این تومور و سرطان را مشخص می‌کنند. در گام بعدی یعنی پس از تشخیص نوع سرطان، باید به این بپردازیم که این سرطان چه پیش‌آگهی یا (Prognosis) دارد و چه آینده‌ای را می‌شود برای بیمار ترسیم کرد. در درجه‌ی بعد برای تشخیص بهترین روش درمانی برای بیمار به کار می‌رود. در مرحله‌ی درمان هم تست‌های آزمایشگاهی نقشی اساسی در انتخاب نوع درمان به عهده دارند. درنهایت آزمایش‌ها برای پی‌گیری‌های بعدی بیمار مبتلا به سرطان -چه در طول درمان و چه پس از اتمام آن- مورد استفاده هستند.

    پیشرفت تشخیص بافت یا پاتولوژی را در مقایسه با پیشرفت بیماری‌ها چطور می‌بینید؟

    از گذشته همیشه قطعی‌ترین روش تشخیص سرطان، پاتولوژی بوده است. با پیدایش روش‌هایی مانند ایمونوهیستوشیمی یا اینسایتو هیبریدیزیشن (In-situ hybridization) و تست‌های مولکولی مختلف، امروزه دیگر پاتولوژی رهبری تیم مدیریت بیماران سرطانی را به عهده گرفته است و از اولین مراحل، یعنی تشخیص، انتخاب درمان، پی‌گیری پاسخ به درمان و پی‌گیری بیمار پس از اتمام درمان (از این نظر که بیماری عود کرده یا گسترش پیدا کرده)، تست‌های آزمایشگاهی پابه‌پای بیمار حرکت می‌کنند. در واقع نه تنها در این مدت پاتولوژی توانسته است همگام با بقیه‌ی رشته‌ها در درمان و مدیریت بیماری سرطان پیشرفت کند، بلکه باید گفت خود پاتولوژی بوده که باعث پیشرفت سایر رشته‌ها شده و این پیشرفت پاتولوژی بوده که بقیه‌ی زمینه‌ها را هم جلو آورده است.

    چه مزایایی در رنگ‌آمیزی اتوماتیک می‌بینید؟

    اولین حُسن رنگ‌آمیزی اتوماتیک، کاربری راحتش است. دیگر نیاز چندانی به پرسنل کارآزموده و باتجربه نداریم. پیش از این ایمونوهیستوشیمی آزمایشی بود که نیاز به تجربه‌ی زیادی داشت و پرسنل باید زمان زیادی کار می‌کردند تا به درجه‌ای از پختگی برسند که بتوانند آن را انجام دهند.

    آمدن دستگاه‌های اتوماتیک باعث شد کاربران بتوانند با آموزشی کوتاه‌مدت این تست را انجام دهند. مسئله‌ی دوم این است که با آمدن دستگاه‌های اتوماتیک، این تست‌ها استانداردتر شدند، تکرارپذیری‌شان افزایش پیدا کرد، میزان منفی یا مثبت کاذب‌شان کاهش و در واقع کیفیت رنگ‌آمیزی ارتقا پیدا کرد.

    از طرف دیگر تکرار تست‌ها در آزمایشگاه‌ها کم شد و این مسئله از نظر مالی و زمانی برای آزمایشگاه‌ها سودمند بوده است. افزایش قابل‌توجه سرعت از دیگر مزایای این تست‌هاست؛ به این شکل که در یک راند کاری تعداد زیادی تست در زمانی کوتاه انجام می‌شود.

    نقش مراقبت‌های بهداشت شخصی و تست‌های کمک‌کننده در تشخیص درمان بیماری‌ سرطانی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

    امروزه Personalized Health Care (مراقبت بهداشت شخصی) باعث شده تصمیم‌گیری دقیق‌تر و جزئی‌تر شود؛ پیش از این خیلی کلی‌تر درباره‌ی بیماری‌ها تصمیم می‌گرفتیم. هر بیماری که بنا به تشخیص ما سرطان داشت، براساس نوع تومور در گروه‌هایی دسته‌بندی می‌شد و درمان ثابتی برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شود. اما Personalized medicine (پزشکی شخصی) این امکان را به وجود آورده که هر بیمار باتوجه به خصوصیات بیولوژیک تومور خود درمان شود؛ و در واقع درمانی اختصاصی براساس این ویژگی پیشنهاد شود. پاسخ بیمار به درمان براساس روش‌های آزمایشگاهی حدس زده می‌شود و بیمار براساس روش‌های آزمایشگاهی اختصاصی در طول درمان مونیتور می‌شود و اثربخشی درمان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

    تست‌های آزمایشگاهی قلب مدیریت تیم درمان سرطان

    نقش شرکت‌هایی مانند رش (Roche) در پیشرفت پاتولوژی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

    شرکت Roche خوشبختانه در این سال‌هایی که من با آن آشنایی دارم، توانسته قدم‌های خوب و موثری در این زمینه بردارد. این شرکت تست‌های مفیدی ابداع و معرفی کرده است و دست جامعه‌ی پاتولوژی را باز گذاشته که بتواند هم‌زمان با سایر کشور‌های پیشرفته‌ی اروپایی و آمریکایی، همان تست‌هایی را که در آن‌جا برای بیماران صورت می‌گیرد، با کیفیت بالا، قابل‌قبول و استاندارد در ایران انجام دهند. در عین حال امکان گزارش نتایج کار‌ها به شکل استاندارد، تهیه‌ی مقاله و چاپ آن در نشریات معتبر را فراهم کرده است. از طرفی باید به امکان برقراری ارتباط با کلینیسین‌ها (Clinician)، آنکولوژیست‌ها و جراح‌ها اشاره کرد که باعث می‌شود نیاز‌های آن‌ها برای درمان، تشخیص، پی‌گیری و پیشگیری بیماری‌ها برآورده شود.

    در پایان آیا نکته‌ای هست که بخواهید بیان کنید؟

    امیدوارم در شرایط خاص کنونی کشور که محدودیت زیادی از نظر واردات کیت و مواد اولیه وجود دارد، شرکت رش بتواند با رایزنی‌هایی که انجام می‌دهد این محدودیت‌ها را کم‌تر کند. تست‌هایی که این شرکت وارد کرده بسیار سودمند هستند و در صورت قطع شدن، شرایط سختی هم برای پزشکان و هم آزمایشگاه‌ها به وجود خواهد آمد. این انتظار هم وجود دارد که همان‌طور که تاکنون توانسته تکنولوژی را به کشور وارد کند، این روند را ادامه دهد تا در سال‌های آینده هم شاهد ورود تکنولوژی‌های جدید، تست‌ها و روش‌های نوین باشیم.

    منبع: who.int


مهم‌ترین نشانه‌های سکته مغزی را بشناسید


 

  • مهم‌ترین نشانه‌های سکته مغزی را بشناسید

    313684

    01 مرداد 1398 - 14:21

    624843 

    برترین‌ها: اگر خونرسانی به قسمتی از مغز دچار اختلال شده و متوقف گردد، این قسمت از مغز دیگر نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را داشته باشد. این وضعیت را اصطلاحاً سکته مغزی می‌نامند. سکته مغزی می‌تواند به عللی مانند بسته شدن یا پاره شدن یکی از رگ‌های خون رسان مغز ایجاد شود. به نظر برخی پزشکان و متخصصان، خطر بروز سکته مغزی در زنان به علت بیماری های ژنتیک، موارد هورمونی، مصرف برخی داروها و پیامدهای ناشی از زایمان بیشتر از مردان است.

     سکته مغزی هنگامی رخ می‌دهد که یک لخته خونی باعث انسداد شریان‌ خون‌رسان به مغز می‌شود (سکته مغزی ایسکمیک) و یا یک رگ خونی مغز پاره شده و خونرسانی به بخشی از مغز متوقف می‌شود (سکته مغزی هموراژیک). در عرض چند دقیقه پس از این حادثه سلول‌های مغز شروع به مردن می‌کنند. دلیل سکته مغزی هر کدام از این موارد که باشد، باید دقت داشت که با وقوع سکته مغزی بیمار در خطر مرگ قرار خواهد گرفت. سکته مغزی سومین عامل مرگ و میر در جهان است.


    آمار سکته مغزی در ایران نیز چندان مناسب نیست .پزشکان ایرانی می گویند افراد در ایران 10 سال زودتر از سایر کشورها به سکته مغزی مبتلا می‌شوند. متخصصان کم تحرکی، مصرف بی رویه نمک و چربی، چاقی، استعمال دخانیات و در مجموع رژیم نامناسب غذایی را عاملی برای حرکت به سمت سکته های مغزی ایرانیان می دانند.

    معمولاً قبل از بروز سکته مغزی علائم هشدار دهنده‌ای وجود ندارد و یا اینکه علائم بسیار جزئی هستند. بعد از بروز سکته مغزی بیمار باید بلافاصله در بیمارستان بستری گشته تا از بروز صدمات دائمی به مغز جلوگیری شود. عوارضی که بعد از سکته مغزی ایجاد می‌شود بستگی به محل سکته و وسعت بافت‌های گرفتار شده? مغز دارد. عوارض سکته مغزی از عوارض خفیف و گذرا مثل تاری دید تا عوارض فلج کننده دائمی و یا حتی مرگ را شامل می‌شود.

    اگر این علائم در طول 24 ساعت از بین بروند، این وضعیت را اصطلاحاً حمله ایسکمی گذرا (transient ischemic attack) می‌نامند که یک علامت هشدار دهنده از یک سکته مغزی احتمالی در آینده می‌باشد.

    علایم سکته مغزی

    در بیشتر افراد علایم سکته مغزی به سرعت و در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه بعد از وقوع سکته خود را نشان می‌دهند. علایم هر سکته مغزی بستگی به قسمتی از مغز دارد که دچار گرفتاری شده‌است. این علایم امکان دارد شامل موارد زیر گردد:

    1. ضعف و کرختی صورت وبازوها یا پاها به خصوص در یک طرف بدن (همی پارزی)

    2. فلج صورت. بازو و پاها در همان طرف (همی پلژی)

    3. عدم تعادل و لنگ زدن (آتاکسی)

    4. اختلال در تکلم یا در درک کلام (دیس آرتری)

    5. اشکال در بلع (دیس فاژی)

    6. کرختی و سوزش قسمت‌های بدن. اشکال در درک وضعیت و موقعیت (پارستزی)

    7. دو بینی. تاری دید یا از دست دادن بینایی به خصوص در یک چشم

    8. سردرد شدید و ناگهانی

    9. از دست دادن حافظه کوتاه مدت وطولانی مدت، اختلال در قضاوت

    10. سرگیجه بدون دلیل و سقوط ناگهانی

    11. بی‌اختیاری ادرار و مدفوع

    12. اشکال در پیدا کردن کلمات و فهمیدن آن چیزی که دیگران می‌گویند.

    13. عدم توانایی در انجام حرکات ظریف.

    اگر سکته مغزی شدید باشد، قسمت‌هایی از مغز که کنترل تنفس و فشار خون را بر عهده دارند ممکن است گرفتار شده و یا اینکه ممکن است شخص به اغماء رفته و نتایج مرگباری را به دنبال داشته باشد.

    مهم‌ترین نشانه‌های سکته مغزی

    علائم سکته مغزی بر اساس نوع سکته، محل بروز آن در مغز و شدت آن، مختلف هستند. مهم‌ترین علائم سکته مغزی عبارت‌اند از:

    1. تاری ناگهانی دید به خصوص در یک چشم

    2. احساس بی‌حسی یا فلج ناگهانی در یک طرف صورت و دست یا پای یک طرف بدن

    3. کاهش ناگهانی بینایی، قدرت بدن، تعادل بدن (به سختی راه رفتن)، قوای حسی، صحبت کردن و یا فهم صحبت دیگران

    4. سرگیجه ی بدون دلیل یا افتادن ناگهانی روی زمین

    5. سردرد ناگهانی و شدید بدون دلیل که فورا بعد از آن فرد بیهوش می‌شود (نشان دهنده سکته مغزی به علت خونریزی است).

    6. بیهوش شدن فرد

    7. به هم خوردن تعادل بدن به طور ناگهانی که احتمالا با حالت تهوع، استفراغ کردن، تب، سکسکه و یا قورت دادن غذاها به سختی همراه است.

    اگر شما و یا کسی که پیش شماست، دچار هر یک از علائم سکته مغزی شد، باید سریعا خودتان را به پزشک برسانید (به اورژانس زنگ بزنید و یا کسی شما را به بیمارستان ببرد)، زیرا درمان فوری سکته مغزی باعث زنده ماندن فرد و بهبود سریع تر او می‌شود. برخی روش‌های درمانی بایستی در طی ساعات اولیه بعد از شروع علائم سکته مغزی، انجام شوند. تأخیر در درمان سکته مغزی باعث مرگ فرد و یا معلولیت دائمی (مثل فلج شدن دست و پا) او می‌شود.

    وقتی شما دچار علائم سکته مغزی می‌شوید، نشان می‌دهد خون کافی به مغز نمی‌رسد. آسیب ناشی از سکته مغزی می‌تواند موقتی و یا دائمی باشد، به عنوان مثال ممکن است دیگر نتوانید حرف بزنید و یا بعد از مدتی قدرت صحبت کردن شما بر گردد. ممکن است دچار فلج جزئی یا کامل در دست‌ها و یا پاها شوید. مسئله مهم این است که وقتی دچار علائم سکته مغزی گشتید، هر چه سریع تر نزد پزشک بروید. شروع زودتر درمان باعث آسیب کمتر مغز می‌شود و کمتر دچار فلج دائمی می‌شوید.

    آزمون سکته مغزی: حرف زدن، لبخند زدن، تکان خوردن

    آزمون سکته مغزی به شناسایی علایم و نشانه های این بیماری کمک می کند. این آزمون از جزئیات زیر تشکیل شده است:

    - چهره. از فرد بخواهید لبخند بزند. آیا یک طرف صورت بی حس است؟

    - بازوها. از فرد بخواهید دست هایش را بالا ببرد. آیا یک دست پایین است؟

    - حرف زدن. از بخواهید یک جمله ساده را تکرار کند. آیا در به یاد آوردن و بیان کلمات با دشواری روبرو است؟

    تشخیص سکته مغزی

    وقتی فردی با علایم و نشانه های سکته مغزی به بخش اورژانس مراجعه می کند، در ابتدا باید نوع سکته مغزی را مشخص کرد. دو نوع سکته مغزی اصلی وجود دارد که روش های درمان شان متفاوت است. پزشکان می توانند از عکس برداری اورژانسی برای شناسایی نوع سکته مغزی - مسدود شدن یا منفجر شدن رگ خونی - استفاده کنند. نتایج آزمایش های اضافی محل خونریزی درون مغز را مشخص می کند.

    انواع سکته مغزی عبارت‌اند از:

    1. سکته مغزی ایسکمیک

    اگر سرخرگی که خون را به مغز می‌رساند، بسته شود، این نوع سکته مغزی رخ می‌دهد. علل متعددی باعث بسته شدن رگ خونی می‌شوند، مثلا رسوب چربی‌ها در شریان‌ها (آترواسکلروز) باعث تشکیل لخته خونی می‌شود. گاهی اوقات، در اثر بی‌نظمی ضربان قلب، یک لخته خونی در قلب ایجاد می‌شود. سپس این لخته خونی به جای دیگری از بدن می‌رود که در آنجا سرخرگ رساننده خون به مغز را می‌بندد.

    2. سکته مغزی هموراژیک

    وقتی یک رگ خونی در مغز پاره شود و باعث خونریزی در مغز شود، این نوع سکته رخ می‌دهد که آن هم دلایل متعددی دارد.

    3. حمله ایسکمیک گذرا

    در واقع یک سکته مغزی ناقص است که در اثر گرفتگی رگ خونی رخ می‌دهد. اگرچه حمله ایسکمی گذرا باعث آسیب دائمی مغز نمی‌شود، ولی باعث بروز علائم سکته مغزی می‌شود که چند دقیقه و یا حتی چند ساعت طول می‌کشند. شما به عنوان علامت سکته مغزی نباید از این حالت چشم پوشی کنید.

    هنگام بروز علائم سکته مغزی چه باید کرد؟

    1. علائم سکته مغزی را نادیده نگیرید، حتی اگر فقط یک علامت داشتید و یا علائم خفیف بودند و یا برطرف شدند.

    2. معطل نکنید. هر یک دقیقه حیاتی است، پس فورا خودتان را به پزشک برسانید.

    3. اگر یکی یا چند تا از علائم سکته مغزی را برای بیش از چند دقیقه داشتید، به اورژانس (115) زنگ بزنید. آمبولانس شما را سریعا به بیمارستان می‌رساند.

    4. زمانی را که علائم سکته مغزی شروع شده اند، بررسی کنید. این نکته مهمی است که باید به پزشک در بیمارستان بگویید.

    درمان

    در درمان سکته مغزی، ثانیه ها نیز اهمیت دارند. وقتی اکسیژن به مغز نمی رسد، مرگ سلول های مغز در چند دقیقه آغاز می‌شود. به شرط مصرف داروهای متلاشی کننده لخته خون در سه ساعت ابتدایی پس از بروز سکته مغزی، می توان از گسترش آسیب دیدن مغز کاست. وقتی بخشی از بافت مغز از میان می رود، اندام هایی از بدن که توسط بافت از میان رفته مغز کنترل می شدند از کار می افتند. به عبارت دیگر سکته مغزی سبب ناتوانی بلند مدت جسمی می‌شود.

    درمان اولیه پس از وقوع یک سکته مغزی شامل تحت نظر گرفتن دقیق فرد و انجام اقدامات پرستاری برای محافظت راه تنفسی او می‌باشد. اگر در سی تی اسکن دیده شد که یک لخته خون در شریان وجود دارد، باید فوراً با استفاده از داروهای ترومبولیتیک اقدام به حل کردن آن نمود. این درمان ممکن است باعث بهبود عواقب سکته مغزی بشود اما در هر موردی نباید آن را بکار برد، زیرا باعث افزایش خطر بروز خونریزی در مغز می‌شود.

    انجام درمان طولانی مدت برای کاهش خطر وقوع سکته‌های مغزی بعدی بستگی به این دارد که علت ایجاد این سکته مغزی چه بوده‌است. یکی از راههای درمان سکته مغزی ناشی از انسداد عروق، حل کردن لخته مسدود‌کننده رگ است.

    این کار با استفاده از دارویی به نام Alteplase یا به اختصار tPA انجام می‌شود. هر قدر این درمان سریع‌تر انجام شود نتیجه بهتری دارد و حداکثر ظرف چهار ساعت و نیم از شروع سکته مغزی قابلیت تزریق وجود دارد.

    هر قدر تزریق از شروع سکته به تاخیر بیفتد احتمال بروز خونریزی مغزی بدنبال این درمان بیشتر می‌شود. این دارو از طریق ورید بازویی یا داخل شریانی تزریق می‌شود. اگر زمان فوق از دست برود و علت سکته آمبولی یا ترومبوز عروق مغزی بوده‌باشد، داروهایی مثل آسپیرین یا وارفارین تجویز می‌شود تا با رقیق کردن خون از وقوع لخته‌های خون جلوگیری کند.

    اگر مشخص شد که یک شریان دچار تنگی شده‌است ممکن است با جراحی بتوان آن را باز نمود. بعد از بروز یک سکته مغزی که علتش خونریزی و پاره شدن یک شریان بوده‌است، درمان بر روی زمینه? ایجاد کننده آن متمرکز می‌شود. درمان طولانی مدت آن ممکن است شامل تجویز داروهای ضد فشار خون باشد تا فشار خون را پایین آورده و از احتمال خونریزی‌های بعدی جلوگیری کند. اگر سکته مغزی بر اثر التهاب شریان باشد ?داروی کورتون دار تجویز می‌شود.


    در بیشتر موارد سکته‌های مغزی، درمان‌های توانبخشی مثل فیزیوتراپی، کاردرمانی و گفتاردرمانی چه در بیمارستان و چه در خانه ضروری می‌باشد. بدون شک یکی از مهمترین مراحل درمانی بیماران سکته مغزی توانبخشی تحت نظر یک تیم توانبخشی است که اعضائ تیم شامل متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، کاردرمانگر فیزیوتراپیست ارتوپدی فنی، شنوایی شناس، گفتار درمان، بینایی‌شناسی روانشناس، کارشناس تغذیه، پرستار توانبخشی مددکار اجتماعی و خانه ساز (home maker) می‌باشد.

     یکی از روشهای جدیدی که در توانبخشی و درمان بیماران سکته مغزی استفاده شده‌است استفاده از تحریک غیر تهاجمی مغز می باشد که شامل دو تکنولوژی تحریک مغناطیسی مغز یا rTMS و تکنولوژی تحریک الکتریکی مغز یا «تی دی سی اس» می‌باشد در بررسی بازبینی مقالات که توسط انجمن نوروفیزیولوژی بالینی در سال 2009 انجام شده و در ژورنال نوروفیزیولوژی بالینیبه چاپ رسیده‌است به مطالب زیر اشاره شده‌است.

    در روش تحریک مغناطیسی مغز تحریک سلولهای مغزی برای اصلاح عملکرد سلولهای مغزی از طریق افزایش خاصیت نوروپلاستیسیتی مغز انجام می‌شود این روش بسیار کم عارضه بوده و توسط پزشکان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و یا مغز و اعصاب انجام می‌شود.

    در این روش یا به کمک القای با فرکانس بالا نیمکره صدمه دیده تحریک می‌شود و یا به کمک القای با فرکانس پایین فعالیت نیمکره سالم کم می‌شود که در نتیجه آن فعالیت نیمکره صدمه دیده زیاد می‌شود.

    این روش در بازگشت عملکرد دست بهبود گفتار کاهش درد و بهبود عملکرد بیماران موثر بوده‌است.علت بروز سکته مغزی چیست؟

    یکی از علل متداول سکته مغزی ضخیم و سخت شدن دیواره رگ های خونی است. پلاکت های ساخته شده از چربی، کلسیم، کلسترول و… انعطاف رگ های خونی را از میان می برند. لخته خون ممکن است سبب مسدود شدن رگ خونی غیر قابل انعطاف و بروز سکته مغزی ایسکمیک شود. عامل اصلی سکته مغزی هموراژیک در اکثر موارد عدم درمان فشار خون بالا است که سبب انفجار رگ خونی ضعیف می‌شود.

    عوامل خطر‌زا

    بیماری‌های مزمن

    بیماری‌های مزمن سبب افزایش احتمال بروز سکته مغزی می‌شوند. بیماری های مزمن عبارت‌اند از:

    • فشار خون بالا
    • کلسترول بالا
    • دیابت
    • چاقی

    کنترل و درمان بیماری های فوق احتمال بروز سکته مغزی را به شدت کاهش می‌دهد.

    رفتارها

    رفتارهای نامناسب و خطر زایی که در ادامه می خوانید خطر بروز سکته مغزی را به شدت افزایش می‌دهند:

    • دود کردن سیگار
    • ورزش نکردن
    • نوشیدن الکل

    تغذیه

    پیروی کردن از رژیم غذایی نامناسب می تواند خطر بروز سکته مغزی را افزایش دهد. مصرف بیش‌از‌اندازه چربی و کلسترول می‌تواند سبب ضخیم شدن رگ های خونی شود. مصرف بیش از اندازه نمک ممکن است سبب بروز بیماری فشار خون شود. مصرف بیش از اندازه کالری سبب بروز اضافه وزن و چاقی می‌شود. با پیروی کردن از رژیم غذایی حاوی سبزیجات، میوه، غلات و ماهی می توان از بروز سکته مغزی جلوگیری کرد.

    عوامل خطر زایی که در کنترل شما نیست

    برخی از عوامل خطر زا - کهنسالی و وجود سابقه سکته مغزی در خانواده - که در بروز سکته مغزی موثرند خارج از کنترل انسان قرار دارند. جنسیت، نقش مهمی ایفاء می کند. سکته مغزی مردان را بسیار بیشتر از زنان تهدید می کند. با این وجود، زنان در اکثر مواردی که سکته مغزی بروز می کند جان شان را از دست می دهند. سکته مغزی، آفریقایی آمریکایی تبارها، سرخ پوست ها و اسکیموها را بیشتر از سایر نژاد ها تهدید می کند.

    پیشگیری کردن از بروز سکته مغزی:

    افرادی که بازمانده سکته مغزی هستند برای پیشگیری کردن از بروز دوباره سکته مغزی باید موارد زیر را رعایت کنند:

    • پرهیز از دخانیات
    • ورزش کردن و کنترل وزن
    • پرهیز کردن از الکل و نمک
    • مصرف مواد غذایی سالم مانند ماهی، سبزیجات و غلات

    پیشگیری کردن از سکته مغزی

    داروها

    پزشکان برای افرادی که احتمال دارد سکته مغزی کنند داروهایی تجویز می‌کنند تا احتمال بروز سکته را کاهش دهند. داروهای ضد لخته خون، مثل آسپرین، پلاکت های خون را حفظ می‌کنند که سبب ایجاد لخته می‌شوند. داروهای ضد لخته خون، مانند وارفارین، برای بازماندگان سکته مغزی تجویز می‌شوند تا به بیداری بخش خاموش مغزشان کمک کنند. افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند برای درمان این بیماری باید به پزشک مراجعه کنند.

    جراحی

    در برخی از موارد، سکته مغزی در نتیجه تنگ شدن شریان کاروتید ایجاد می‌شود. پزشکان، افرادی را که سکته مغزی خفیف یا زود گذر (TIA ) کرده‌اند را جراحی می‌کنند و پلاکت ها را از دیواره این شریان پاک می‌کنند.

    بالون و استنت

    در برخی موارد، پزشکان برای باز کردن شریان کاروتید از آنژیو پلاسی برای قرار دادن بالون و استند استفاده می‌کنند.

    زندگی پس از سکته مغزی

    بیش از نیمی از افرادی که سکته مغزی کرده اند توانایی های خود را باز می یابند. کسانی که به اندازه کافی داروهای متلاشی کننده لخته خون مصرف می‌کنند ممکن است به طور کامل بهبود یابند و کسانی که دچار ناتوانی شده اند یاد می گیرند مستقل باشند.


دیابـت؛ بیماری شایع روز و راه‌های کنترل آن


 

  • دیابـت؛ بیماری شایع روز و راه‌های کنترل آن

    888429

    01 مرداد 1398 - 15:02

    2788 

    افزایش قند خون (دیابت)، به عنوان مسئله‌ای مهم در حوزه سلامت، یکی از بیماری‌های فراگیری است که شیوع آن همگام با بروز عواملی مانند زندگی ماشینی و کاهش تحرک، رو به گسترش است.

    برترین‌ها: افزایش قند خون (دیابت)، به عنوان مسئله‌ای مهم در حوزه سلامت، یکی از بیماری‌های فراگیری است که شیوع آن همگام با بروز عواملی مانند زندگی ماشینی و کاهش تحرک، رو به گسترش است. این بیماری تحت عناوین دیابت نوع اول و دیابت نوع دوم شناخته شده است:

    در دیابت نوع اول، امکان تولید هورمون انسولین در لوزالمعده از بین می‌رود یا کاهش می‌یابد؛ بنابراین میزان انسولین تولید شده جهت کاهش قند خون، کافی نمی‌باشد. در دیابت نوع دوم، کاهش حساسیت گیرنده‌های سلولی به انسولین، باعث اختلال در عملکرد طبیعی این ماده می‌شود. با توجه به عوارض جبران ناپذیر این بیماری در ایجاد آسیب‌های کلیوی و بینایی، کنترل و درمان آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. یکی از روش‌های کنترل دیابت، به ویژه در ابتدای دوره ابتلا به این بیماری، استفاده از گیاهان دارویی به منظور کاهش میزان قندخون می‌باشد.

    گیاه گالگا با نام علمی Galega officinalis، دارای اثر کاهندگی قند خون بوده و ماده گاله ژین موجود در آن، الگویی برای ساخت داروی متفورمین بوده است. گیاه گالگا، سال‌های متمادی در بسیاری از کشورها، جهت کنترل بیماری دیابت مورد استفاده قرار گرفته است.

    داروسازی دینه ایران، در جهت کنترل دیابت اقدام به تولید قرص گیاهی گالگا نموده است. مصرف این دارو، به صورت جداگانه (در مراحل اولیه افزایش قند خون) و یا به عنوان کمک درمان (همراه با دارو‌های کاهنده قند خون و انسولین)، امکان پذیر می‌باشد.

    دیابـت؛ بیماری شایع روز و راه‌های کنترل آن

    کاهش مصرف کالری روزانه و انجام فعالیت‌های ورزشی نیز آثار مثبتی بر کاهش قند خون دارد، به طوریکه نه تنها از ابتلا به دیابت نوع دو جلوگیری کرده، بلکه در امر بهبود آن نیز (در صورت ابتلا) موثر می‌باشد. جهت کنترل بهتر قند خون، مصرف کافی سبزیجات و مکمل‌های فیبردار مانند دینه برن (حاوی سبوس گندم) و پی - برن (حاوی سبوس گندم و پوسته اسفرزه) به همراه قرص گالگا توصیه می‌شود.

    • قرص گیاهی گالگا
    • عصاره گیاهی گالگا

    قابل تهیه در دارو خانه‌های سراسر کشور

    www.dinehiran.ir

    info@dinehiran.ir

    تلفن مشاوره: 02161018 داخلی 2111


.: Weblog Themes By Pichak :.