سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گلچین مطالب اینترنتی
 
قالب وبلاگ
آخرین مطالب

کشف فسیل یک طوطی 19 میلیون ساله با ارتفاع یک متر


 

  • کشف فسیل یک طوطی 19 میلیون ساله با ارتفاع یک متر

    به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازاسکای نیوز، دانشمندان بقایای یک طوطی غول پیکر با ارتفاع یک متر را کشف کرده‌اند که 19 میلیون سال قبل در نیوزیلند زندگی می‌کرده است.  

    دانشمندان نیوزیلندی معتقدند این بزرگترین طوطی جهان است. آنها پس از بررسی بقایای فسیلی طوطی اعلام کرده‌اند این پرنده با طول یک متر حدود 7 کیلوگرم وزن داشته و از پرندگان کوچکتر تغذیه می‌کرده‌اند.

     طوطی مذکور Heracles inexpectatus نام گرفته و در نزدیکی منطقه سنت باتان در اوتاگوی مرکزی کشف شده است.

      «ترور ورثی» یکی از استادیاران دانشگاه فلیندرز در این باره می‌گوید:  وجود پرندگان عظیم الجثه در نیوزیلند پدیده عجیبی نیست. اما تاکنون هیچ کس در هیچ نقطه از جهان بقایای یک طوطی غول پیکر منقرض شده را کشف نکرده است.

     مایک آرچر از مرکز تحقیقاتی UNSW Sydney PANGEA  می گوید: بدون شک این بزرگترین طوطی است که تا به حال کشف شده و منقاری عظیم داشته است.  احتمالا این پرنده از  پرندگان کوچکتر و حتی شاید طوطی های دیگر تغذیه می‌کرده است.

    تحقیقات درباره کشف این طوطی یک متری در ژورنال Biology Letters منتشر شده است.


شاتل‌های خودران در نیویورک مسافر جابجا می‌کنند


 

  • شاتل‌های خودران در نیویورک مسافر جابجا می‌کنند

    به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت،  شرکت «اپتیموس راید» از فردا 6 شاتل خودروان را در منطقه بروکلین در نیویورک به کار می‌گیرد. هرچند شرکت‌های دیگر شاتل‌های خودران مختلفی را در نیویورک آزمایش کرده‌اند اما شرکت اپتیموس راید ادعا می‌کند این نخستین وسیله نقلیه خودران است که در شهر و ایالت نیویورک به کار گرفته شده است.

    شرکت اپتیموس راید می‌تواند در جاده‌های خصوصی نیز حرکت کند. همچنین  شاتل‌های خودران مسافران را از ایستگاهی در خیابان فلاشینگ واقع در نیویورک جابه جا می‌کند. این شاتل‌ها از ساعت 7 صبح تا 10:30 شب  فعالیت می‌کند.

    به گفته شرکت تخمین زده می‌شود شاتل‌های خودران روزانه  500 مسافر را در روز و بیش از 16 هزار مسافر را در ماه جابه‌جا کنند.


دانشگاه‌های صنعتی شریف و شهید بهشتی دوباره تحریم شدند


 

  • دانشگاه‌های صنعتی شریف و شهید بهشتی دوباره تحریم شدند

    به گزارش ایسنا، دکتر سید حسن صدوق با اعلام این خبر، اظهار کرد: اتحادیه اروپا مجدداً تا هشت سال آینده دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه صنعتی شریف را در لیست تحریم‌های برجامی قرار داد و در همین راستا مقاومت و حساسیت زیادی در انتشار مقالات علمی غیر از موضوعات فیزیک و هسته‌ای در مجامع بین‌المللی صورت می‌گیرد.

    وی افزود: دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه صنعتی شریف در لیست تحریم‌های بین‌المللی قرار داشتند که اخیراً نیز در چارچوب اسناد برجامی تحریم شد. البته با کشورهای عضو اتحادیه اروپا مکاتباتی را انجام دادیم که نباید تحت تحریم باشیم اما هنوز این مکاتبات نتیجه نداده و همچنان تحت تحریم قرار داریم.

    رئیس دانشگاه شهید بهشتی گفت: دلیلی برای تحریم این دو دانشگاه وجود ندارد و این دانشگاه‌ها به بهانه فعالیت‌های هسته‌ای مورد تحریم اتحادیه اروپا قرار گرفته‌اند، اما متأسفانه اخیراً نیز تصویب شده که به مدت 8 سال مورد تحریم اسناد برجامی قرار گیرند.

    دکتر صدوق خاطرنشان کرد: متأسفانه اخیراً کشورهای خارجی در بحث انتشار مقالات این دو دانشگاه نیز حساس شده‌اند و حتی این حساسیت، مقالاتی بجز مقالات مرتبط با حوزه فیزیک و امور هسته‌ای را نیز شامل می‌شود؛ یعنی تحریم‌ها به تمام ابعاد فعالیت‌های دانشگاه سرایت کرده و وقفه‌ای را در انتشار مقالات دانشگاه‌ها ایجاد کرده است. به گونه‌ای که تا عنوان دانشگاه شهید بهشتی مطرح می‌شود در انتشار مقاله حساسیت و مقاومت زیادی نشان می‌دهند.

    وی تاکید کرد: ما باید برای ادامه همکاری‌های بین‌المللی خود تلاش کنیم. حتی با دانشگاه فرانسه نیز همکاری‌هایی را در جهت ایجاد رشته مشترک آغاز خواهیم کرد. در واقع ما ارتباطات بین‌المللی خود را به نوعی ادامه خواهیم داد؛ چرا که خوشبختانه محافل علمی و دانشگاه‌ها یک مقداری خارج از دایره تحریم عمل می‌کنند اما در مواردی که تحولات سیاسی وجود دارد، با مشکل مواجه می‌شویم.

    دکتر صدوق خاطرنشان کرد: همانطور که گفتم دانشگاه شهید بهشتی از گذشته تحت تحریم اتحادیه اروپا قرار داشت اما اخیراً در مکاتبه‌ای که با ما صورت گرفته است تحت تحریم برجامی نیز قرار گرفته‌ایم و این موضوع از طریق وزارت امور خارجه پیگیری می‌شود.

    رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مهم‌ترین مشکلاتی که دانشگاه‌ها در بحث تحریم با آن مواجه می‌شوند اشاره کرد و افزود: در بخش تجهیزات آزمایشگاهی، تحریم‌ها دانشگاه‌ها را با چالش‌هایی مواجه کرده است به گونه‌ای که ورود این تجهیزات به کشور با مشکلات زیادی همراه است. ضمن اینکه دانشگاه‌ها در نقل و انتقال ارز در خارج از کشور دچار چالش‌هایی شدند و این مشکلات انتقال ارز در بحث تحقیقات و اشتغالات علمی و پژوهشی دانشگاه‌ها تأثیر منفی گذاشته است. البته تصور نمی‌کنم همکاران ما به دلیل این تحریم‌ها از اهداف خود دست بردارند چرا که به دلیل روحیه شجاعانه‌ای که بین آنها وجود دارد، توان این را دارند که وضعیت ناگوار تحریم‌ها را پشت سر بگذارند.


کشف جمجه 3 میلیون و 800 هزار ساله یک انسان‌تبار در اتیوپی


 

  • کشف جمجه 3 میلیون و 800 هزار ساله یک انسان‌تبار در اتیوپی

    کشف این جمجمه با نام ام‌آردی MRD -که دانشمندان آن را «بنیادین» توصیف کرده‌اند- از آن روی مهم است که نشان می‌دهد برخلاف باورهای پیشین که انسان‌تباران در پی تکامل میمون تباران به وجود آمده‌اند،‌ این دوگونه در حدود یکصد هزار سال همزمان با هم زندگی می‌کردند.

    در سال 1974، دانشمندان در منطقه عفر اتیوپی بقایای یک میمون‌تبار با قدمت 3/2 میلیون سال را کشف کرده بودند. این گونه معروف به آفرنسیس «لوسی» نامگذاری شد.

    استفانی ملیلو، دیرین-مردم شناس از موسسه ماکس پلانک در آلمان می‌گوید: «ما تاکنون فکر می‌کردیم آنامنسیس (ام‌آردی) در طول زمان به عفرنسیس تکامل می‌یابد ... اما تحقیقات اخیر فهم ما از روند تکامل را دگرگون کرد و پرسش‌های جدیدی را در مقابل ما قرار داد؛ از جمله اینکه [با توجه به حیات همزمان این دو] آیا میان این دوگونه رقابت برای کسب جا و غذا در میان بوده است؟»

    به این ترتیب این پژوهش جدید به این معنی است که علاوه بر «لوسی»، گونه‌های دیگری هم می‌توانند در روند تکاملی متفاوت، منشا ما انسان‌های امروزی باشند.


تا ماه آینده قانونی برای حیوان‌آزاری تصویب خواهد شد


 

  • تا ماه آینده قانونی برای حیوان‌آزاری تصویب خواهد شد

    به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، اصغر دانشیان در مراسم معارفه معاون جدید محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص وضعیت کنونی سازمان در افکار عمومی گفت: امروز این سازمان در جامعه آنچنان مطرح شده است که همه جا از پویایی سازمان صحبت می‌کنند. همان سازمانی که قبلا به نام «محیط نیست» شناخته می‌شد، امروز به عنوان یکی از بهترین سازمان‌های دولتی در جشنواره رجایی معرفی می‌شود. یکی از عوامل این رشد تفویض اختیار به مدیران کل استان ها است تا جایی که آن‌ها تقریبا 95 درصد اختیار رئیس سازمان را دارند.
    وی در این جلسه به اهمیت موضوع محیط طبیعی پرداخت و افزود: زیستگاه‌های حیات وحش و موضوعات پیرامون آن بسیار مهم و حفاظت از گونه‌های جانوری و گیاهی یکی از وظایف خطیر این معاونت است. از سوی دیگر رسیدگی به پارک‌های ملی و مدیریت آن‌ها هم به این معاونت ارتباط دارد. 
    معاون توسعه مدیریت حقوقی سازمان حفاظت محیط زیست درباره کیومرث کلانتری معاون جدید این سازمان گفت: کلانتری از سرمایه‌های این سازمان است و آخرین سمت وی نیز مدیرکلی استان تهران بود که به بهترین نحو ممکن از عهده این مسئولیت برآمد.

    همچنین کیومرث کلانتری معاون جدید محیط طبیعی و تنوع زیستی از حسن اعتماد رئیس سازمان محیط زیست تشکر کرد و گفت : برای بار دوم ریاست سازمان، تصدی این معاونت را به بدنه محیط زیست سپرده است و امیدوارم بتوانم دین خود را ادا کنم. 

    کلانتری در ادامه از ظهرابی معاون سابق محیط طبیعی، تشکر کرد و گفت: حتما ما باید بتوانیم از تجارب ایشان استفاده کنیم.

    او ادامه داد: محیط طبیعی نوک پیکان شاخص‌های عملکردی سازمان و حیات وحش مهم‌ترین مولفه این معاونت است.

    235232


.: Weblog Themes By Pichak :.