سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گلچین مطالب اینترنتی
 
قالب وبلاگ
آخرین مطالب

«نت های مسی یک رویا» نامزد جایزه آسیاپاسیفیک 2019 شد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


 

  • «نت های مسی یک رویا» نامزد جایزه آسیاپاسیفیک 2019 شد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

    به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی فیلم، مستند بلند «نت‌های مسی یک رویا» به کارگردانی رضا فرهمند نامزد دریافت جایزه آسیاپاسیفیک شد.

    این کاندیداتوری دومین نامزدی رضا فرهمند برای جایزه آسیا پاسیفیک است.

    جوایز آسیا پاسیفیک اسکار سینمای آسیا و اقیانوسیه است.

     امسال 46 فیلم برای داوری انتخاب شده‌اند و مراسم اهدای جوایز 21 نوامبر برابر با 30 آبان در شهر بریسبن استرالیا برگزار می‌شود.

    گرین نوگرو ریاست دوارن بخش‌های مستند و انیمیشن و فیلم های بلند کودک امسال را بر عهده دارد.

    پخش بین‌المللی این فیلم با «ArtHouse Cinematheque» در کانادا با مدیریت مرجان علیزاده است.


بازیگران جدید «آدام» معرفی شدند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


 

  • بازیگران جدید «آدام» معرفی شدند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

    به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مشاور رسانه ای، فیلم سینمایی «آدام» به کارگردانی احمد تجری، نویسندگی: فاطیما اباحمزه و حجت پاشاپور و تهیه کنندگی ماندانا جلالی هفته گذشته در تهران کلید خورد.

    علاوه بر علی استادی، ارمیا قاسمی و فاطیما عنصری که به تازگی به جمع بازیگران این فیلم اضافه شده اند، بیتا سحرخیز، مهران ضیغمی، مهری آل آقا، حجت پاشاپور، بابک قادری، افشین سنگ چاپ، ارمیا خندان و شقایق دلشاد از جمله بازیگرانی هستند که در این فیلم به ایفای نقش می پردازند.

    «آدام» قصه خانواده ای است در جنوب شهر که مادر خانواده دچار آلزایمر است اما همواره در تلاش است که روابط بین فرزندانش خوب و شاد باشد، طی اتفاقی مادر روانه زندان می شود.

    از دیگر عوامل این اثر هنری می توان به مدیر برنامه ریزی: فاطمه حسن لی، دستیار اول کارگردان: حسن خان محمد پور، مدیر فیلمبرداری: وحید ملک محمدی، طراح گریم: دانیال شعاعی، صدابردار: روح الله جعفر بگلو، طراح صحنه و لباس: ساناز هاشم پور، منشی صحنه: لیلا مربی، مدیر تولید: سعید احمدی، مدیر تدارکات: علیرضا بربری، دستیار دوم کارگردان :نیوشا محرابی، مجری طرح: ارمیا قاسمی، تدوین: نفیسه رستمی، اصلاح رنگ و نور: بابک کاظم زاده، مدیران رسانه و روابط عمومی: محسن بیده و سید محمد صادق سیادت و عکاس: آرمین فلکی اشاره کرد.


ایران موقعیت ممتازی در تولید و کاربرد علوم پزشکی تولید مثل دارد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


 

  • ایران موقعیت ممتازی در تولید و کاربرد علوم پزشکی تولید مثل دارد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

    به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسین شاهوردی رئیس بیستمین جشنواره و کنگره رویان در مراسم افتتاحیه این جشنواره که امروز در سالن همایش های رازی برگزار شد، گفت: حاصل این تلاش ها، تولید دانش، دستیابی به پروتکل های درمانی برای بیماری های صعب العلاج بوده است و این تلاش ها هیچ مرزی را نمی شناسد و دانشمندان این عرصه ها با همکاری های بین المللی برای کاهش آلام بیماران قدم برمی دارند.

    رئیس پژوهشگاه رویان گفت: خدا را شاکریم که در این تلاش متخصصان و دانشمندان کشور ما هم مشارکت دارند. امیدواریم چنین همکاری های مشترکی با استمرار این برنامه های علمی ادامه یابد و شاهد پروتکل های جدید درمانی و زمینه های سلول درمانی، ژن درمانی و ویرایش ژنی باشیم.

    شاهوردی خاطرنشان کرد: چشم انداز بیستمین جشنواره و کنگره بین المللی رویان کاربردی کردن دانش کسب شده حاصل از تحقیقات پزشکی تولید مثل و سلول های بنیادی بوده است.


آیا مصرف مکمل‌ها مانع از افسردگی می‌شود؟


 

  • آیا مصرف مکمل‌ها مانع از افسردگی می‌شود؟
    آفتاب‌‌نیوز :

    در حال حاضر جهان با دو اپیدمی مهم از جمله چاقی و افسردگی روبروست که یکی به سلامتی جسمی و دیگری به سلامت ذهنی مرتبط است اما هر دو می‌توانند به گونه‌ای برهم اثرگذار باشند.

    مطالعات قبلی حاکیست افرادی که اضافه وزن یا چاقی دارند، بیشتر با احتمال تجربه افسردگی مواجه‌اند و این یافته‌ها متخصصان را بر آن داشته تا تاثیر ایجاد تغییر در رژیم غذایی بر کاهش افسردگی را بررسی کنند.

    مطالعات جدید گروه تحقیقاتی دانشگاه‌های "اکستر" انگلیس، "وریج" آمستردام، جزایر "بالئاری" در "الما ده مایورکا"ی اسپانیا و "لایپزیگ" آلمان به بررسی تاثیر استراتژی‌های مختلف رژیم غذایی بر پیامدهای سلامت روان در افراد دارای اضافه وزن یا افراد چاق پرداخته است.

    یافته‌های این مطالعات این امیدواری را ایجاد کرده که برخی مداخلات رژیم غذایی می‌توانند در جلوگیری از افسردگی مفید باشند، هر چند تنها ایجاد تغییرات غذایی در این مورد کافی نیست.

    متخصصان در این مطالعه روی 1025 نفر شرکت کننده که تمامی آن‌ها دارای شاخص توده بدنی (BMI) بالاتر از 25 بوده که به معنای اضافه وزن یا چاقی است، آزمایشی انجام دادند.

    شرکت کنندگان در این مطالعه در چهار کشور مختلف ایالات متحده، آلمان، هلند و اسپانیا زندگی می‌کردند و ارزیابی‌های تخصصی همه آن‌ها را در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار داده بود اگرچه هیچ یک از آن‌ها در ابتدای مطالعه افسردگی نداشتند.

    متخصصان به طور تصادفی به حدود نیمی از داوطلبان به صورت روزانه مکمل‌های غذایی از جمله اسید فولیک، ویتامین D، روغن ماهی امگا 3، روی و سلنیوم دادند و به نیمی دیگر دارونما دادند.

    نیمی از شرکت کنندگان در گروه درمانی نیز مداخلات روانشناختی و رفتاری را با هدف کمک به بهبود عادات غذایی خود انجام دادند.

    متخصصان پس از یک دوره پیگیری یک ساله دریافتند که مصرف مکمل‌ها هیچ گونه محافظتی در برابر افسردگی در مقایسه با دارونما ندارد.

    رفتار درمانی برای تشویق به عادت‌های غذایی بهتر نیز نتایج مثبتی در پی داشت اما این نتایج بسیار قابل توجه نبود و مانند مصرف مکمل‌ها نتوانست نقش مهمی در جلوگیری از افسردگی ایفا کند.

    بنا بر گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، متخصصان در پایان اعلام کردند که مطالعات آن‌ها به طور کلی سه نتیجه‌گیری در پی داشته است. اولین نتیجه‌گیری این مطالعه آن است که یک الگوی غذایی سالم، مانند رژیم غذایی مدیترانه‌ای سرشار از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، ماهی، آجیل‌ها، روغن زیتون بوده و گوشت قرمز و لبنیات پر چرب کمی در آن مصرف می‌شود و ممکن است خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دهد. دومین نتیجه‌گیری نیز حاکی از آن است که در افراد چاق، کاهش وزن می‌تواند منجر به کاهش علائم افسردگی شود و سومین نتیجه‌گیری نشان می‌دهد شواهد موجود، استفاده از مکمل‌های غذایی را به منظور جلوگیری از افسردگی تایید نمی‌کند.


چالش کمبود نیرو در آموزش و پرورش مازندران


 

  • چالش کمبود نیرو در آموزش و پرورش مازندران

    در زمینه ساماندهی به دستگاه‌های اجرایی و دیوان‌سالاری بزرگ دستگاه دولتی تا حد زیادی توانست جلوی جذب‌های بی‌ضابطه را گرفته و روند استخدام نیروها در دستگاه‌های دولتی را قانونمند کند. در عرصه مالی و اقتصادی نیز طی 4 سال نخست توانست تورم را مهار کند، اما در 4 سال دوم تقریبا عنان کار از دستش خارج شد و شوک بزرگ اقتصادی 1396 شرایط اقتصادی را بحرانی کرد.

    اما دولت تدبیر و امید با تمام موفقیت‌ها در زمینه ضابطه‌مند کردن جذب و استخدام، نکته‌ای مهم را فراموش کرد؛ این‌که همه دستگاه‌ها مانند یکدیگر نیستند و برخی دستگاه‌ها همچون آموزش و پرورش اقتضائات خاص خودشان را دارند. آموزش و پرورش با اصلی‌ترین نیاز جامعه یعنی تربیت آینده‌سازان کشور سر و کار دارد و حتی اگر یک کلاس بدون معلم بماند کمتر از بحران اجتماعی نیست. ظاهرا دولت تدبیر و امید این را نیز فراموش کرد که اغلب معلمان و فرهنگیان کشور در دهه 60 جذب سیستم شدند و سال‌های کنونی، سال‌های بازنشستگی صدها هزار نفر از این معلمان است.

    • سال‌های کمبود نیرو

    امروز شرایط به سمتی می‌رود که بزرگ‌ترین چالش آموزش و پرورش از آغاز آموزش و پرورش رسمی در ایران یعنی از 130 سال گذشته تا امروز، بازنشستگی خیل عظیمی از فرهنگیان تا 5 سال آینده است. به گفته «قاسم احمدی لاشکی» نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، در کل کشور تا سال 1400 حدود 300 هزار فرهنگی و تا سال 1404 حدود 600 هزار فرهنگی بازنشسته می‌شوند؛ این در حالی است که رقم 14 میلیونی دانش‌آموزان کشور در سال 1397 به رقم 17 میلیونی در 1404 تبدیل می‌شود. یعنی یک حساب سرانگشتی نشان می‌دهد با این‌که تعداد دانش‌آموزان بیشتر می‌شود، اما تعداد معلمان و نیروهای فرهنگی به شدت افت خواهد کرد.  

    نماینده نوشهر و چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی، بارها نگرانی خود و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس را از تریبون‌های مختلف اعلام کرده است. این نگرانی دولت را مجبور کرده به بهای قربانی‌شدن کیفیت آموزش، به خرید خدمات روی بیاورد تا این خلأ بزرگ را پوشش دهد؛ فرایندی که استان‌ها را به شدت به تکاپو برای جبران این مشکل انداخته است. طبق آمار مسئولان آموزش و پرورش مازندران، در استان تا سال 1400 بیش از 10 هزار نفر بازنشسته می‌شوند که در مقایسه با کل نیروهای فرهنگی استان که 38 هزار نفر است، رقم قابل توجهی محسوب می‌شود.

    • چالش غیر دولتی‌ها

    شرایط به گونه‌ای شده که همه چیز علیه کیفیت در حال رشد است. از سویی آموزش و پرورش استان‌ها به اجبار به نیروهای حق‌التدریسی و نیروهای بازنشسته روی می‌آورند که هر 2 مورد کیفیت معلم رسمی را ندارند و از سوی دیگر بخش زیادی از این فشار را مدارس غیر دولتی تحمل می‌کنند. بسیار واضح است که اغلب معلمان مدارس غیر دولتی، چندان صلاحیت حرفه‌ای ندارند و عمدتا از میان خویشاوندان موسسان و سهامداران مدارس غیر دولتی انتخاب می‌شوند. از سوی دیگر معلمان حق‌التدریسی نیز طبق گفته‌های مسئولان آموزش و پرورش، کیفیتی در سطح بالا ندارند.

    در بخش مدارس غیر دولتی نیز اوضاع چندان مثبت نیست. مازندران با سهم 21 درصدی در مدارس غیر دولتی از استان‌هایی است که بخش مهمی از بار تعلیم و تربیت خود را بر دوش مدارس غیر دولتی گذاشته است. در حالی دولت از افزایش سهم غیر دولتی‌ها در تعلیم و تربیت خرسند است که نظارت کمی بر این مدارس اعمال می‌شود. فضای این مدارس اغلب غیر استاندارد است، کیفیت تدریس دستخوش بی‌تجربگی معلمان تازه‌کار است و از سوی دیگر با افزایش مشکلات اقتصادی و تورم افسارگسیخته در جامعه، خانواده‌ها توان پرداخت شهریه‌های میلیونی این مدارس را ندارند و موج بازگشت به سمت مدارس دولتی شدت گرفته است.

    • خیل حق‌التدریسی‌ها

    نیروهای حق‌التدریسی به معضل بزرگ استان‌ها تبدیل شده‌اند. ماهانه حداقل یک بار افرادی را می‌بینیم که در خیابان فرهنگ ساری جلوی ورودی اداره‌ کل آموزش و پرورش مازندران جمع شده‌اند و خواستار مشخص شدن تکلیف خود هستند. در حال حاضر 800 نیروی حق‌التدریس در مدارس مازندران مشغول تدریس هستند؛ در حالی‌ که اداره‌ کل آموزش و پرورش استان در سال تحصیلی جدید هیچ نیروی جدیدی در این بخش جذب نکرده، اما همین 800 نفر جمعیت قابل توجهی هستند که برای آنان حق ایجاد شده و منتظر استخدام خود در دستگاه هستند.  

    منافع چندگانه گروه‌ها و صاحبان قدرت در چند ضلع مختلف، فشار خود را بر آموزش و پرورش تحمیل می‌کند. از سویی برخی نمایندگان مجلس برای حفظ یا افزایش میزان محبوبیت خود در حوزه‌های انتخابیه به دنبال معرفی بیشتر نیروهای حق‌التدریس به سیستم هستند یا می‌خواهند نیروهای حق‌التدریسی کنونی را به استخدام آموزش و پرورش درآورند. از سوی دیگر برخی نمایندگان نگران این وضعیت هستند و مخالفند که افرادی بدون صلاحیت حرفه‌ای معلمی به این کار مشغول شوند، اما به هر تقدیر چاره‌ای نیست. در حالی که دولت سهمیه دانشگاه فرهنگیان و آزمون استخدامی آموزش و پرورش را قطره‌چکانی و دروازه بخش‌های دیگر را باز کرده، هر سال به کاهش کیفیت آموزش و پرورش دامن می‌زند.

    • راه‌های قانونی

    واضح است که در آموزش و پرورش فقط باید از 2 بخش نیرو جذب شود؛ بخش اول از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان و بخش دوم از طریق آزمون استخدامی که به ماده 28 معروف است. فقط از این 2 طریق می‌توان امیدوار بود که افراد باکیفیت جذب آموزش و پرورش شوند و بتوانند معلمانی با تراز حرفه‌ای باشند.

    • آثار کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش

    آنچه از ظواهر امر بر می‌آید اوضاعی نگران‌کننده‌ در یکی از مهم‌ترین نهادهای اجتماعی را نشان می‌دهد. نهادی که قرار است اساسی‌ترین نیاز اجتماعی را مرتفع کند، دچار معضلات عدیده‌ای شده و با کمبود نیروی انسانی دست و پنجه نرم می‌کند. در شرایطی که دولت تدبیر و امید سال‌های پایانی را پشت سر گذاشته و با کوه مشکلات اقتصادی روبه‌روست، باید دید تا سال 1400 که سال پایانی دولت دوازدهم و در عین حال بحرانی‌ترین سال کمبود نیروی آموزش و پرورش است، راهکارهای جبرانی در این زمینه ارائه خواهد داد یا خیر.  

    • کاستی‌های آموزشی در مازندران

    سال 1397 در مازندران حدود 150 نفر از طریق ماده 28 جذب آموزش و پرورش شدند و در سال ‌جاری و سال‌های آتی نیز همین تعداد از دانشجویان تربیت معلم به آموزش و پرورش اضافه می‌شود یعنی هر سال کمتر از 400 نفر به آموزش و پرورش مازندران اضافه خواهد شد که این رقم در مقایسه با خروجی هرساله حدود 3 هزار نفر، بسیار کم است.

    فشار زیادی که تصمیم‌گیران تراز اول دولت به‌ویژه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور از طریق بستن دروازه‌های جذب برای آموزش و پرورش استان‌ها اتخاذ کرده‌اند در حال وارد کردن بزرگ‌ترین شوک به دستگاه تعلیم و تربیت است. مسئولان استانی چاره‌ای جز دست به دامن شدن به روندهای موقت و درمان‌های مسکِن ندارند.  

    به گفته معاون پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش و پرورش مازندران در سال تحصیلی 98-97 بر اساس مطالعات اولیه صورت گرفته و نیازسنجی گروه طرح و برنامه، آموزش و پرورش مازندران با 91 هزار و 909 ساعت کسری در تامین نیروی انسانی مواجه شد. براساس خبری که روی پورتال رسمی آموزش و پرورش مازندران قرار گرفته، «محمدعلی جوادی» می‌گوید: «همه تلاش‌های ما بر اساس مصوبه شورای آموزش‌و پرورش استان به منظور پوشش این کمبود منجر شد تا 41 هزار و 400 ساعت نیروی حق‌التدریس به ما داده شود.

    اما بخش‌های دیگری که از طریق آن به جبران کمبود نیرو پرداختیم شامل خرید خدمات از طریق سرباز معلم، برون‌سپاری، برگشت به کار 1300 نیروی بازنشسته و تدریس معاونان و مدیران است، اما با این وجود با چالش نیروی انسانی طی سالیان آتی مواجه هستیم که امیدواریم با افزایش سهمیه مازندران در دانشگاه فرهنگیان، با استمرار همکاری بازنشستگان طی سال‌های آتی و سایر روش‌های موجود بتوانیم از این موج کمبود نیروی انسانی در مازندران عبور کنیم. »


.: Weblog Themes By Pichak :.